Saturday, January 18, 2014

Don't Worry


"akak tengok kamu ni lelaki yang baik. kamu dah ada sesape ke?"
"belum, kak. saya takde sesape pun. kenapa?"
"kamu memang taknak cari ke? ke memang biar parents je cari?"
"saya tak kisah pun, kak. tak terfikir pun. kalau parents saya nak cari pun ok je"
"kalau akak tolong carikan boleh? hehe"
"haha. akak ni. suka hati akak la ye"

"okay. kamu nak perempuan yang macam mana?"
"saya tak kisah pun, kak. mana yang akak nampak baik, baik la tu"
"alaaa takkan takde langsung ciri-ciri yang kamu nak? nak yang tinggi ke rendah ke, putih ke biasa biasa ke, pakai tuduing labuh ke pakai tudung biasa ke. haa takde?"
"haha. kak, I don't have any types. saya tak kisah pun macam mana"
"sebab tu la tak kisah kalau parents carikan pun eh? tapi pelik la. mana ada lelaki yang takde type"
"haha. betul la, kak. saya tak fikir pun ciri ciri yang saya nak. kalau saya nampak dan suka, maksudnya apa yang ada kat dia tu la ciri ciri yang saya nak"

"hmm pelik ni. biasanya lelaki yang takde type ni hanya ada dua sebab je. pertama, kamu dah ada suka kat sesape ke?"
"haha takde la, kak. takde sesape pun"
"okay. kedua, kamu penah heart broken?"
...


keep your faith. she's coming anyway.

yours truly,

Sunday, January 5, 2014

2014 Movies



salam semua. nak share sikit. aku ni sebenarnya seorang kaki wayang. yup suka tengok movie. tak kisah la pape movie pun. tapi kalau kat laptop ni aku suka layan drama atau tv series je. movie ikut mood la. kalau rasa nak tengok, baru la cari movie untuk tengok. tapi biasanya kalau ajak je aku tengok wayang, mesti aku on je. haha. ramai cakap cinema ni macam tempat maksiat la. banyak couple pegi tengok movie sesama, buat benda bukan bukan dalam tu. lantak ah tu. aku pegi tengok wayang untuk enjoy the movie. aku nampak couple buat camtu, aku tendang je dedua. wah gitu. 

cakap je movie apa yang aku tak tengok. kalau kat wayang tu ada movie, semua movie aku tengok sampai dah takde movie lain dah. tak kisah pun movie, english ke, mandarin ke, thai ke. aku layan je. melayu jarang sikit kot sebab biasanya melayu genre movie diorang romance, horror dengan humour je. pastu banyak lawak-lawak bodoh. aiseh terus turn off aku nak tengok movie. tapi kalau betul aku rasa ada movie melayu yang best, atau dah takde movie lain dah memang aku redah tengok jugak. aku tak kisah sangat pun tengok movie dengan sesape. kalau ada yang nak teman, ok je. kalau takde pun takde hal. aku on je walaupun sesorang. haha. 


so bila aku nampak benda ni aku rasa macam wahhhh tahun yang sangat best. macam macam cerita best woi! ahhh tak sabar pulak nak tengok semua. takde la nak cakap dah takde movie best dah sebab setiap masa sepanjang tahun ada je movie yang best. yes yes! haha. so aku kena start berjimat dari sekarang. takleh boros dah. siapa yang nak teman aku pun boleh tapi duit sendiri ah korang. jangan harap aku nak belanja. tapi kalau korang yang nak belanja aku sangat sangat la dialukan. hehe. semoga tahun ni dapat la aku tengok movie yang baik dan dapat la banyak belajar daripada movies tersebut. sape cakap takleh belajar apa apa daripada tengok movie? jangan tengok saje je. ambik pengajaran sekali tau.

btw, Paranormal Activity: The Marked Ones tu boleh cancel dah. dah tengok. wahahaha.

yours truly,

Thursday, January 2, 2014

Happy New Year 2014


Happy New Year 2014!

alhamdulillah dapat lagi hidup satu lagi tahun. semakin tua semakin dekat dengan mati. pape pun lupa pulak nak cerita pasal 2013. haa ni la antaranya. ok je kot. banyak jugak la kalau nak letak semua. ni apa yang ada jela. benda2 ni jugak la yang banyak ajar aku macam macam pasal hidup. sila layan gambar gambar berikut ~


Pertandingan Paintball Indah Kembara - Second Place babyyy
KL International Book Fair - last year jumpa Hilal Asyraf. tahun ni mesti pegi lagi. yosh!
Team skuasy Fajar Harapan - tahun ni tak masuk dah sebab takde player. sobs sobs.

Pasukan kegemaran menang Europa. harap tahun ni menang macam macam lagi. #CFC #KTBFFH
 
Team Tekun bola tampar untuk SUKAD. semi final yang sangat mantap. tahun ni entah la apa akan jadi. hmm hmm.

Temasya Olahraga Tahunan 2013 - first time join event Pusat Sukan. best jugak.

G-Dragon was awesomeeee! harap BIGBANG pulak datang 2014 ni. Jyeahhhh #VIP

Team ConvEx'13 - seluruh cuti sem aku busy ni la. penat tapi meaningful. banyak aku belajar.
tahun ni taktau join lagi ke tak.

Team Netball Flying Titans - Pesta Bola Jaring USM 2013 - semi-finalist baybehhhh!

harap tahun 2014 ni macam macam la kenangan manis ye. kenangan pahit tu tolak tepi ah. bukan ada pape pun. tak penting sangat la kira. hee. okay dah. jom teruskan tahun 2014 ni!

yours truly,

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Truly Stars