Monday, May 20, 2013

TOT-39


salam semua. wehh lama gila tak update blog. mintak maaf blog. walaupun rasa macam takde orang nak baca je tapi still rasa bersalah sebab tak update blog. kenapa eh? busy ke? takde la sangat pun. nak cakap malas tu erm erm yela kot. 


Temasya Olahraga Tahunan ke-39
"Together On Track"

jangan tanya kenapa aku masuk event ni. Ika la paksa aku pegi interview. hampeh punya budak. tak pasal kena jadi sekretariat. join bahagian komputer. naseb baik la okay je. fuuh. banyak kerja ke? takde la sangat. just control website TOT, facebook, results dan sebagainya. sebab event ni termasuk 17 kontinjen dalam USM kot. sebab tu la macam besar jugak. 

kontinjen Fajar Harapan

kontinjen Tekun
kontinjen Indah Kembara

best je event ni. sekretariat yang lain pun best. best je kerja dengan semua orang. event ni pun dalam 3 hari je. takdela lama mana pun. so penat dalam 3 hari tu jela. yang penting semua berjalan dengan lancar. alhamdulillah. oh ya. tahniah kepada semua pemenang untuk setiap acara. kalau korang rasa nak tengok results TOT-39 ni, boleh la klik kat laman web TOT-39. kalau nak tengok gambar-gambar sepanjang TOT-39 boleh la pegi dekat Facebook TOT.


so terima kaseh la kepada makcik tu sebab tarik aku join event ni. boleh la dapat pengalaman lagi. makan pun sedap sedap je. terima kaseh kepada penasihat-penasihat, staf Pusat Sukan USM, sekretariat yang lain, pegawai temasya dan semua peserta. haa semua la senang cerita. terima kaseh atas kerjasama anda dalam menjayakan event ini. :D


lepas ni, Malam Penghargaan TOT-39 pulak. makaaaaannn ~

yours truly,

Friday, May 10, 2013

Bikers Kental


salam semua. saje je aku nak update blog sebab takut berhabuk sangat je nanti. tak ke?


hari tu tetiba Syahmi tarik aku dengan Naqib jadi committee untuk event dia. kitorang macam biasa la. tarak hal punya. event tu ialah Tayangan Amal Perdana Bikers Kental di Dewan Tuanku Syed Putra, USM. memang filem ni belum pernah ditayang di mana mana pawagam la. first time ni beb. artis yang dapat datang hanya Zul Arffin je. Zizan, Awie dan yang lain tak boleh datang sebab tarikh tayangan terpaksa ditukar atas sebab yang tak dapat dielakkan. takpela. nak buat camne.


petang tu sebelum tayangan la best. kitorang bertugas untuk perarakan motor-motor besar di sekeliling USM. pukul 6 petang dah berkumpul. mak aih motor diorang. fuuh. memang gempak la. so kitorang berkonvoi satu USM sambil membunyikan hon. saje je nak promote filem tu. malam tu baru tayangan bermula.


Timbalan Naib Canselor USM pun datang tengok jugak. filem ni best kot. lawak jugak la. jalan cerita pun takde la slow sangat. serius. jadi kepada korang yang rasa boring ke, pegi la tengok cerita ni nanti. lepas tengok mesti rasa nak bawak motor besar jugak. gituu. pape pun, semoga berjaya filem Bikers Kental untuk tayangan di pawagam nanti. yosh! 

jangan tanya la pasal gambar ni. tu motor baru gua tu. sekian. 

yours truly,

Wednesday, May 1, 2013

PBAKL 2013



Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2013!
26 April 2013 - 5 Mei 2013

memang setiap tahun aku tunggu event besar-besaran ini. kalau tak pegi macam rugi je. kenapa rugi? sebab masa ni la diorang buat offer dan diskaun untuk setiap pembelian buku-buku. sebab masa ni la banyak buku-buku baru yang akan dilancarkan. sebab masa ni la ramai penulis-penulis buku akan turun untuk bertemu dengan para pembaca. sebab masa ni la nak jumpa buku-buku yang best. boleh kata semua buku ada laa. haa. best tak best tak?

jadi aku dengan semangatnya telah turun ke Kuala Lumpur berseorangan dengan membawa baucer buku dengan secukupnya untuk menyerang PWTC pada 26 April 2013. tak kisah la kalau takde sape nak teman pun. yang penting aku boleh pegi. stay dekat UM dengan Akip. Akip teman aku pegi PWTC hari Sabtu tu. kitorang pegi pagi-pagi lagi dan seperti yang dijangkakan, orang saaaaangat ramai kat situ. kitorang start dengan booth Jemari Seni sebab nak rebut novel baru Hlovate - Anthem. dan kat situ saje dah stuck dalam sejam sebab ramai sangat orang. penat woo. lepas tu kitorang serang pulak booth PTS dan Galeri Ilmu. memang macam-macam buku la yang kitorang beli. banyak jugak buku baru yang ada. best woo. dan yang paling best, kitorang sempat bertemu dengan penulis buku yang best - Hilal Asyraf. nak lagi best, Hilal Asyraf kenal akuu. tak sangka pulak dia boleh kenal. alhamdulillah dapat jugak jumpa beliau depan-depan. hee.

Bersama Hilal Asyraf - semoga ukhuwwah kita berterusan! :D
autograf untuk buku Langit Ilahi, Takdir2, Relasi dan Simfoni Cinta.
lepas tu kitorang pegi ronda-ronda lagi segala booth yang ada. memang menarik la. best jugak kitorang terjumpa abang Razif di booth Sinergi Ilmu, senior masa kat KISAS dulu yang sekarang sudah bergelar penulis. dapat autograf dia wehh. kitorang walaupun menentang masa kat sekolah, tapi benda baik kitorang tetap sokong! gituu. 

Bersama abang Razif - promosi buku baru beliau :P
apa apa hal perut jangan lupa diisi. makan aaaa.
takyah cakap la berapa banyak kitorang habis. nak tengok apa yang kitorang dapat?

Akip tunjuk sikit la buku-buku yang dibeli
semua buku yang kitorang beli. yeayy. alhamdulillah. :D
banyak kan? haa. total semua ada la nak dekat RM600. tu pun nasib baik dapat banyak diskaun. fuuh. memang best la pesta buku kali ni. ini baru la betul betul pesta. terima kasih la sebab bagi baucer yang sangat berguna tu. tak sia-sia aku simpan sebab nak tunggu pesta buku ni. alhamdulillah. hee. harap harap tahun depan boleh pegi lagi. jyeaaahh. :D

“There is no friend as loyal as a book.” ― Ernest Hemingway

yours truly,

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Truly Stars