Tuesday, April 23, 2013

SUKAD'13 - End


salam semua. fuuh fuuh. tiup habuk yang dah banyak sangat kat blog ni. alaa alaa. lamanya tak update blog. rasa kesian kat blog dan kat diri sendiri. sebab busy sangat. yeke? ke sebab malas? entah.

ok la. saje nak cakap. lepas SUKAD Fasa 3 habis ingatkan dah boleh relax la sikit. tengok tengok Naqib ajak join team squash Fajar Harapan. memandangkan memang Fajar tak pernah cukup player, so join jela walaupun memang tak pandai main sangat squash ni. sebab tu la ambik ko-k squash sem ni. macam tuu. so takpe la. masuk jela. dah takde orang kan. takkan Fajar taknak hantar team pulak. 

maka dengan itu bermula la latihan squash dengan Naqib, Zazmie dan Amir. sepanjang cuti sem memang tak main volleyball langsung. mengadap court squash tu je setiap petang. penat woo. aku dah la tak biasa main. belajar dari awal balik la. segala stamina kena kumpul balik sebab memang cepat penat pun game ni. memang laju. so dalam dua minggu jugak tak turun court volleyball. tu pun still takde terrer sangat pun main.
Apa apa hal pun breakfast dulu laa

19 April 2013 - petang tu lepas kelas kitorang terus bergerak ke Kampus Kejuruteraa USM di Nibong Tebal. team Fajar stay dekat Desasiswa Utama. malam tu kitorang jalan jalan pusing kampus sambil tengok court squash. not bad jugak la. team kitorang - aku, Naqib, Zazmi, Syukri dan Ali. 5 orang je satu team. esoknya memang nervous jugak nak main sebab tak terrer pun. so takpe. hentam jela. alhamdulillah kitorang menang first game dengan Bakti Permai. malang sekali lepas tu kalah dengan Jaya. game sengit dengan Nurani tapi at last takde rezeki jugak. ramai jugak bebudak MASUM yang main. adeh. takpela. dah buat yang terbaik. cari pengalaman je dulu. tahun depan kitorang lawan balik. hee. 

Team Skuasy Fajar Harapan. Jyeahhh!
malam tu jugak kitorang terus balik ke kampus induk sebab banyak lagi assignment yang tak siap. aiseh. kira nasib baik jugak la takyah stay sampai Ahad. kalau tak penat je. kerja tak siap siap jugak. so lepas habis SUKAD Fasa 4 ni maka habis la SUKAD tahun ni. yeay. akhirnyaa. ok satu badan dah lemah dan sakit. sesape ada tempat spa menarik tolong inform ye. sekian terima kasih. :D

yours truly,

Thursday, April 11, 2013

G-Dragon World Tour 2013


G-DRAGON 2013 FIRST WORLD TOUR
[ONE OF A KIND]



Date: 22 June 2013
Venue: Stadium Nasional, Bukit Jalil
Time: 8.00 pm

G-Dragon is the one and only, leader of BIGBANG. He is very talented, energetic, with a great charisma and the best taste in fashions. His solo concert 'Shine A Light' was on 29 December 2009 in Seoul with the releasing of his first album titled Heartbreaker. It was really a great concert performed on stage by him alone. This year he will be holding his highly anticipated solo concert around Asia. Here in Malaysia, he will be performing alone on stage in the very great Stadium Nasional, Bukit Jalil, filled with the yellow oceans for sure. Price range might be within RM100+ until RM600+. The date for releasing the ticket will be announced later. click here for more info. 

So VIPs, who's in?

#GDWORLDTOUR

yours truly,

Monday, April 8, 2013

Said No Woman Ever




"takut tak kalau kau ade awek yang x ngam dengan aku? hahahahaha."

HAHAHA. tetiba je hari tu Azyan bagi soalan pelik gila. tapi serius lawak. tapi kitorang pun penah je fikir pasal ni. macam mana kalau pasangan masing-masing takleh terima yang kitorang rapat. entah laa. kalau aku, setakat girlfriend tak suka kawan baik aku, taknak la aku dia. cari girlfriend lain. gituu. tapi nasib baik la setakat ni dua dua still single. so takde la masalah camtu terjadi. harapnya takkan ada masalah sampai bila bila la kan.even sampai dah kawen nanti.

jadi kepada bakal bakal isteri saya, fuyoo macam banyak pulak isteri nanti. haha. ok taknak. nak sorang je. kepada awak, nanti jangan la jeles dengan kawan baik saya ni ye. tiada apa yang perlu dijeleskan. harap awak faham dan kita bahagia bersama. ceyyy. 

yours truly,

Monday, April 1, 2013

SUKAD2013


salam semua. mintak maaf la sebab lama tak update blog. busy la beberapa minggu ni. busy la konon. bukan busy study pun. busy buat benda yang entah pape. antaranya yang ni la. haa. main je keja tau.

SUKAD 2013 - alhamdulillah. berkesempatan untuk join Sukan Antara Desasiwa USM tahun ni. macam antara event yang besar jugak la kat USM ni. aku main satu jela sukan - volleyball. kalau dulu aku jadi coach team perempuan Fajar Harapan, kali ni aku pulak yang main. weee best ~

kami team volleyball Tekun. jyeah!

29 - 31 Mac 2013 - game kitorang bermula hari Jumaat tu. aku mewakili Desasiswa Tekun bersama yang lain. kira best jugak tahun ni sebab ada dua team daripada Flying Titans. CG dengan Tekun. tapi yang tak bestnya sebab dua dua team dalam group dengan team yang susah. Restu la paling best. terus je pegi semi. cehh. haha. CG pun susah nak pegi jauh. tak best jugak la tapi kalah bermaruah. takpe laa. 

kemain semi final tukar jersi warna lain
team kitorang pulak, alhamdulillah dapat pegi sampai semi final setelah mara ke quarter final selaku johan kumpulan. sayang la macam mana boleh jumpa team Jaya kat semi. kitorang kalah rubber set dengan mata yang sangat rapat iaitu 15-17. sayaangggg. tapi takpela. kalah bermaruah apa. sengit gila kot. suasana dah macam final dah. kampus induk lawan kampus kejuruteraan. puas jugak la main. dengan sokongan rakan rakan yang semangat. fuuhh. tak rasa macam kalah pun. hee. 


muka kepenatan yang amat lepas semi final
Mama Reena cakap, "team Tekun ni kuat jugak. kira team underdog. sebab takde langsung player universiti." Jyeahhh. semua bebudak Titans jugak. alhamdulillah semua first six Tekun dapat borang pengesahan bakat. nanti akan dipanggil untuk selection untuk team volleyball USM. aku ni entah la nak ke tak main untuk USM. hati macam berbelah bagi. gituu. malas la nak fikir lagi sebab macam malas je.

lepas game je memang kulit terbakor. dah macam kena grill dah. tangan dan lutut calar habis. mintak maaf siap siap kat keluarga mertua sebab menantu ni dah macam tak lawa. takpela nak kurangkan hantaran pun. tau tau. ok mengarut. tetiba rasa nak pegi spa. pegi urut ke, mandi kolam air panas ke. fuuh layaann.




first six Tekun bergambar dengan referee dulu aka Mama Reena sebelum lawan :D
 apa apa pun, aku mengucapkan terima kasih kepada semua. terima kasih kepada semua penyokong dan yang mendoakan. terima kasih kepada kawan baik yang sudi turun untuk support. thanks, Ika. terima kasih kepada semua Flying Titans. korang tetap terbaek. terima kasih kepada team Tekun. it's an honour to play with you guys. tahun depan insyaAllah kita rampas balik emas tu. yeahh!

we are ONE :D
"I wish love was like volleyball. You call "mine" and everyone backs off."

yours truly,

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Truly Stars