Saturday, March 16, 2013

USM : Paintball


salam semua

16 Mac 2013 - Desasiswa Indah Kembara menganjurkan paintball tournament bertempat di Gen X Paintball di Seberang Perai. sebanyak 12 team yang telah menyertai tournament ini. 6 dari kampus induk. 6 lagi dari kampus kejuruteraan. thanks Ika sebab tunjuk poster paintball kat aku. terus rasa nak main paintball sebab dah lama tak main. penah main sekali je pun masa Rafest dulu. first time main, terus menang. hee.

team kami - sedia bertembung!
oleh sebab rindu nak main lagi. so terus aku cari team. tarik je Naqib dengan Zazmie masuk. lepas tu tarik Zul dengan Halim sekali dalam team kitorang. cukup 5 pun ok la. Halim dengan aku je yang penah main sebelum ni. 3 lagi memang first time la. tournament ni bukan main curi bendera tapi main bunuh. team yang lebih player menang. haa gituu. so nak taknak kena saling membunuh la. tak bestnya sebab diorang main grouping. bukan main liga. so takde la kumpul points. sebab kena menang je. juara kumpulan baru boleh pegi semi final. susah sikit la camtu. tapi kitorang redah je la.

Semi-Final : tangkap gambar dulu sebelum lawan.
alhamdulillah team kitorang dapat pegi final. dengan segala strategi yang disusun dan komunikasi yang baik, kitorang kira dapat clean sheet untuk semua game kecuali final. masa final jela dua orang mati. so kitorang kalah 3-4 kepada pihak lawan. takpe la. dah bukan rezeki. nak buat camne. naib johan pun ok la kan. hee. 

2nd place & 3rd place. team semua perempuan woo.
tahniah kepada IK yang anjurkan tournament macam ni. best je. lagipun setiap team yang masuk akan dapat hadiah jugak walaupun tak menang. semua pun boleh main enjoy enjoy. makan dengan transportation pun bagus je. murah jugak la semua sekali tu dan semestinya memang berbaloi. harapnya tahun depan korang buat la lagi ye. kitorang nak ambik emas pulak. hehe. 

yours truly,

Monday, March 4, 2013

RX2


lamanya tak update blog ni haa. aiseh. macam dah lama tak baca blog orang lain jugak. taktau la apa yang busy sangat aku ni. nak kata aktif berpersatuan pun tak jugak, nak kata selalu menyebok hal orang pun tak. pelik je busy. kelas memang la dah start tapi aku je yang belum start study. tak penah bukak buku lagi la setakat ni padahal dah masuk minggu ketiga kot.

last week, busy dengan SUKAD Fasa 1. memang aku takde la main apa apa pun untuk SUKAD fasa ni tapi diberi amanah oleh Abang Azrul untuk jadi coach team volleyball perempuan Fajar Harapan. aku takdela terer pun main volleyball tapi kena jadi coach pulak. so hentam saja la. seminggu jugak training dengan team Fajar ni. mungkin tahun ni team Fajar tak bernasib baik sebab satu group dengan team lain yang kuat. so tak dapat la menang pape. takpe laa. boleh try tahun depan lagi. insyaAllah.

penuh semangat. ahhhhh cis!

ehem ehem. jangan tengok lama lama sangat. :P

team volleyball perempuan Fajar Harapan
volleyball team perempuan Cahaya Gemilang pun terkandas di quarter final sebab berhadapan dengan PETAS. memang kuat jugak la diorang ni walaupun main dengan 5 orang. sorang lagi tu macam bagi cukup syarat je dalam court tu. mereka yang tengok match diorang faham la apa maksud tu. lawak pun lawak. pape pun tahniah kepada team PETAS yang menjuarai volleyball perempuan dan jugak team Nurani selaku naib johan. team lain akan beraksi lagi tahun hadapan. nantikan. 

***

hari tu lupa nak cakap. pegi tengok kasut dengan Zul, Halim dan Hariz. kitorang survey kasut mana yang best dan akhirnya hati terpaut kepada sepasang kasut ni. memang asyik termimpi je. kemain. kasut jenis Mizuno. memang cepat je habis. risau sebenarnya kalau habis sebab dah memang berkenan. tapi takpe la. taknak fikir pasal tu lagi sebab tengah tunggu orang nak belanja.

030313 - Mizuno Wave Lightning RX2 :)
tengok tengok weekend lepas, pegi jugak kedai tu balik. alhamdulillah masih ada sepasang yang terakhir saiz aku. tu la kalau dah rezeki kan. memang ada tersimpan untuk aku. so angkat jela. orang lain mungkin tak faham kan kenapa best sangat. kasut je pun. takpela. biar aku sorang je yang paham. anyway, thanks awak. :D

Zul pun dah jeles. Halim pun macam nak beli. Shahir pun sama. apa tunggu lagi korang? jommm. beli kasut baru ramai ramai. haha. lepas ni baru semangat nak main. next game - SUKAD Fasa 3 - volleyball lelaki. yosh!


yours truly,

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Truly Stars