Thursday, January 17, 2013

27th Golden Disk Awards




seperti yang telah diketahui ramai, award yang julung kali diadakan telah berlangsung di Sepang, Kuala Lumpur pada 15 & 16 Januari 2013. GDA. yes. dan aku tak dapat pegi sebab takde duit yang merupakan suatu kesedihan jugak la. lagi sedih bila dapat tahu yang ramai kawan kawan kau dapat pegi. waaa. fine laa fine laa. award ni best sebab ramai artis Korea yang datang Malaysia. tu yang macam grand tu. tapi ok la kot sebab BIGBANG tak semua datang. G-Dragon sorang je yang datang. 2NE1 pun tak datang jugak. takpe la tak pegi pun. kan kan.

Azza antara kawan aku yang pegi GDA. semangat gila bagitau aku walaupun last minute baru dia dapat tiket. dia mesej aku bagitau dah sampai Sepang la apa la. saje je nak bagi jeles. kurenggg. ahh tak kisah. yang aku nak tau, nanti kena ada souvenir untuk aku dari GDA. siap la Azza. hee. thanks a lot, Azza sebab call masa performance diorang. gempak gila! aku dengar suara FT Island dengan CN Blue nyanyi live weh! walaupun tak nampak, tapi boleh rasa la gempaknya tu. CN Blue perform lagu Hey You dan Intuition. tolong dengar sekarang sebab lagu tu memang best. perghhh. bestnya kalau dapat tengok live.





G-Dragon pulak perform solo macam biasa sebab dia sorang je BIGBANG yang datang. call Azza lagi. memang perghhh. tak yah cakap la. dengar crowds jerit pun dah tau memang gempak. ok la jugak Epik High datang. G-Dragon bawak lagu Light It Up dengn Tablo. G-Dragon start dengan lagu One Of A Kind, Light It Up, Crayon dan Heartbreaker. gempak! macam biasa, dia buat stage tu macam dia punya sorang je. perghhh. this is our Kwon leader! 



27th Golden Disk Awards Winners

▲ Disk Daesang
- Super Junior “Sexy Free & Single”

▲ Disk Bonsang
- 4minute
- B1A4
- B2ST
- CNBLUE
- FT ISLAND
- INFINITE
- KARA
- SHINee
- Super Junior

▲ Rookie Award
- EXO-K
- Juniel

▲ Best Dance Performance Award
- Trouble Maker

▲ Best Group Performance Award
- INFINITE

▲ Next Generation Star Award
- BtoB

▲ MSN Southeast Asia Award
- Super Junior “Sexy Free & Single”

▲ Malaysia’s Most Favorite Star Award
- CNBLUE
- KARA

▲ jTBC Best Artist Award
- B2ST

▲ Popularity Award
- SHINee

▲ Golden Disk Producer Award
- Han Sung Ho (FNC Entertainment)


▲ Digital Daesang
- Psy “Gangnam Style”

▲ Digital Bonsang
- 2NE1
- BIG BANG
- f(x)
- G-Dragon
- Huh Gak
- K.Will
- miss A
- Psy
- SECRET
- SISTAR
- T-ara

▲ Rookie Award
- B.A.P
- Ailee
- Lee Hi

▲ CeCi Popularity Award
- G-Dragon

▲ Samsung Galaxy Star Award
- SISTAR

▲ InStyle Fashionista Award
- Lee Hong Ki

▲ MSN International Award
- BIG BANG

▲ Best Hip Hop Star Award
- Epik High

▲ Best Single Album Award
- TEEN TOP



di atas adalah nama-nama pemenang GDA kali ni. perasan nama nama yang di-bold-kan tu? haa. betapa gempaknya budak-budak YG. berapa award diorang sapu. perghhh. malas cakap la kan. G-Dragon saje dah bawak balik 2 award untuk dia dan 2 award lagi mewakili BIGBANG. dan agak pelik sebab G-Dragon tak menang InStyle Fashionista Award tapi Lee Hong Ki yang menang. dan Hong Ki sendiri pun pelik. takpe la takpe la. dah banyak dah award dapat. GDA ni macam 'G-Dragon Awards' je. hee. apa apa pun, tahniah kepada semua pemenang!



G-Dragon rocks the night! Jyeahhh!
YG Family conquer GDA!


sebenarnya nak cerita yang budak-budak YG power especially BIGBANG. tu je. hee. proud being VIP! :D

yours truly,

2 comments:

hamizah adam said...

like like like likeeee ! sedih jugak sebab tak dapat pergi. dah laa concert haritu tak dapat pergi jugak. tension. HA ada kenalkan BB kat sorang ELF ni. dia pergi kot concert ngan GDA ni sebab nak tengok GD lagi. tensi gila !

Akif said...

kan kan? yeahhh. GD is super cool. memang la ramai pegi sebab nak tgk dia je. hee.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Truly Stars