Sunday, August 12, 2012

Number Theory



salam semua
aku tak tahu kenapa malam ni teringat kat lecturer aku yang sorang ni.
seorang lecturer yang best jugak - Dr Pah Chin Hee. beliau mengajar subjek yang paling mencabar sem tu - Number Theory. bila tengok-tengok balik, aku terjumpa assignment yang aku buat untuk Number Theory nih. soalannya berbunyi begini :


haa. paham kan? so semua budak kelas kitorang pun buat la. yang bestnya assignment ni sebab boleh pilih date sendiri. kami diminta untuk memilih 5 tarikh sendiri sebagai soalan. so ini la tarikh yang aku dah pilih.



haaa. nampak tak betapa bestnya buat assignment Number Theory ni. macam-macam boleh buat. ikut suka hati. aku dapat la tahu hari-hari bersejarah berdasarkan tarikh. hehe. aku ingatkan aku je best buat benda ni. budak-budak lain pun macam-macam tarikh la yang diorang letak. lepas submit assignment ni, Dr Pah upload ni kat group Number Theory. 


nampak tak berapa tarikh yang aku pilih menarik minat beliau? haha. gila bangga. agak tak best la pulak sebab birthday Sandara Park takde dalam senarai dia. Si Amir yang pilih birthday Park Ji Yeon pulak yang dapat. takpe. mungkin Dr Pah minat T-Ara la kot. Jiyeon punya pasal consider lagi la. haha.

itu la yang menariknya assignment Number Theory ni. boleh main main dengan formula. tapi assignment jela yang best. kalau tutorial kau nak buat, satu malam belum tentu habes satu tuto. pening ohh. kalau exam Number Theory memang killer habes. hambek kau tak study lagi. macam mana nak proving segala bagai. fuuuh. tapi tak salahkan Dr Pah pun. sebab aku yang tak focus masa dalam kelas. masa bincang tuto pun asyik dengar lagu je. buku teks pun tak beli. macam mana nak refer. latihan yang ada cuma tutorial saje la. dah la aku bukannya fast learner. ajar dalam lecture, orang lain dah faham, aku masih terkebil-kebil lagi. alahai mathematics ~

























ini antara assignment yang best jugak. ini affine transformation kalau tak silap. kitorang kena encipher message dan kawan kita kena decipher pulak. aku bagi Syazwan trolol yang decipher message aku sebab dia kat sebelah aku. budak-budak lain lagi la macam-macam message diorang buat. ada I Love You la apa la. Dr Pah baca kat depan. haha. haaa. nampak tak message aku?

BIGBANG IS VIP!

anyway, 6 days more to BIGBANG 6th ANIVVERSARY! :D

yours truly,


5 comments:

hamizah adam said...

lagi 2 hari birthday gd !

Akif said...

GDAY!

Anonymous said...

I think people felt bad for me afterwards because
of how nervous I was. It is move to make the Pizza Ordering experience
more convenient and fun for a large and fast growing population of Netizans in India.
Though pizzas are incredibly rich and exceptionally fattening
Domino's has were able to maintain their nutritional value by using newly baked breads and vegetables and lean meats.

Here is my web blog: check this out

Anonymous said...

In contrast, the non-organic gardener is more likely to use chemically created fertilizers.
Native plants or at least plants adapted to similar conditions as
your region will have a better chance of growing and thriving.
Each has his own concoction of soapy water, tobacco juice
or hot pepper solutions to to deter these nasty pests and try those first.



Also visit my page thirty

Anonymous said...

Also, they are lighter and can be used around plants which prefer somewhat acid
content in the soil composition. Owning a regular lawn
mower does not mean you have to give up on mulching your yard; you just have to be willing to do some work.
Depending on the density of the mulch, one should
lay two to six inches of mulch over topsoil in the vegetable garden.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Truly Stars