Monday, July 30, 2012

WGM : YongSeo


salam semua.

ok. baru je lepas habiskan 51 episode satu variety show ni dalam masa 3 hari. sebab ramai je cakap yang variety show ni best. sweet la semua. aku pun nak tengok la apa sangat yang sweet nya. so jom!

We Got Married : Yong Hwa & Seo Hyun

yup. aku tau memang dah lama pun variety ni. tahun lepas dah habis dah. tapi aku baru rasa nak tengok tahun ni. tak boleh? hee. juga lebih dikenali sebagai YongSeo couple atau Goguma couple. ini pasal dua orang pasangan yang dipasangkan dalam program ni. Jung Yong Hwa of CN Blue dan Seo Jeo Hyun of SNSD. bayangkan dua orang yang tidak pernah kenal antara satu sama lain disatukan dalam sebuah perkahwinan. macam orang kata bercinta lepas kawen gitu.


Jung Yong Hwa - leader of CN Blue. memang berkarisma. seorang lelaki yang bagi aku best jugak la. nampak dia dalam drama You're Beautiful dan Heartstrings pun memang cool. lagi gempak dalam music bila dia main gitar dengan begitu mantop. dalam program ni boleh nampak side personal dia yang lain. sungguh dia seorang lelaki yang baik, pandai mengawal keadaan, funny, romantic dan menghormati orang. secara jujurnya, aku jealous dengan beliau. memang takleh nak saingi beliau. 

Seo Hyun - seorang ahli kumpulan SNSD atau Girls Generation. seorang perempuan yang cantik, pure, innocent, pandai, tak cepat melatah, comel, rajin dan sangat determined. banyak ciri-ciri yang aku admire dalam beliau. boleh dikatakan ideal type aku. memang susah nak cari perempuan macam dia sekarang. sangat susah. oleh sebab itu, lagi sekali aku jealous dengan Yong Hwa. huhu.


couple ni sangat la sepadan bagi aku. pandai jaga diri dan pasangan masing-masing. pasangan ni nampak baik bila bersama. selalu bermain tarik tali atau 'pull and push'. play hard to get. tu yang membuatkan diorang nampak sangat sweet. tak terlalu mushy. tiada perkataan yang couple biasa ada seperti 'I Love You', bla bla bla. dan takde sangat pun skinship. menghormati pasangan masing-masing. walaupun ada salah faham, diorang tak cepat marah dan senang dengan berbincang. itu yang buatkan diorang nampak best je.


bagi sesiapa yang tak tengok program ni, mesti tak tahu kan camne diorang ni? tengok la. baru faham. walaupun dalam program, diorang macam betul-betul ada perasaan antara satu sama lain. aku tak pasti la kalau sekarang pun diorang bercinta ke tak. tapi aku rasa okay kot kalau diorang dijodohkan. sangat sepadan. oleh sebab itu, aku harapkan diorang lepas dah habis karier diorang boleh la mendirikan rumah tangga sebenar dengan bahagia. hee. aku memang tak berminat langsung nak tengok couple yang lain dalam program ni sebab bagi aku macam tak sesuai je. 


aku pun nak jugak jalan cinta yang macam ni. dua orang strangers yang tak kenal satu sama lain. mula berkenalan dan mengenali diri masing-masing. setiap aktiviti yang dilakukan menjadikan mereka lebih rapat dan lebih memahami. walaupun ada masalah dalam hubungan, mereka tetap berlapang dada. macam berkahwin dengan orang yang kau tak kenal, dan slowly rasa cinta tu timbul dan mekar dalam hati. haaa. ayat aku. haha. tambahan pula, memang nampak sepadan. aku pun nak macam ni. 

jom layan lagu diorang. Banmal Song ~ :)


mesti semua nak jalan cerita cinta yang sweet kan? tapi Allah dah plan dah jalan percintaan kita. doakan yang terbaik jom. ^^

yours truly,

3 comments:

Zakwan said...

Hiii, aku pon minat gak! Nampak mcm real kot depa nehh... BTW, ni dh lama, tahun 2010 kalau xsilap aku... Dh dua tahun... Kalau xsilap la...

Akif said...

yup2. tau dah. memang 2 tahun lepas pun. hehe.

Anonymous said...

sampai bila2x yongseo tetap di hati .... cuma tambah satu lagi couple dari RM (Monday Couple) ..hehehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Truly Stars