Tuesday, July 10, 2012

Love Rain


salam semua

macam biasa. jom review sikit pasal drama yang aku tengok. kali ni Korea balik la.
 macam biasa. jom jom. 

Love Rain

yup. Love Rain. ataupun dalam bahasa Korea, 'Sarangbi'. sebuah drama romance dan melodrama. haa. boleh bayangkan tak? drama macam mana la ni eh. dibintangi oleh pelakon yang tidak asing lagi, Jang Geun Suk sebagai hero semestinya dan heroin dilakonkan oleh Im Yoon Ah. jadi kepada mereka yang minat sangat dengan mamat Geun Suk ni dan Yoona, mesti la wajib tengok drama ni kan.
drama ni menarik, sebab ada 2 zaman. satu zaman 70-an, dan satu lagi zaman sekarang. Jang Geun Suk pulak melakonkan dua watak hero pada zaman yang berbeza. firstly, masa 70-an sebagai Seo In Ha dan zama sekarang sebagai anak Seo In Ha, Seo Joon. begitu jugak heroinnya, 70-an sebagai Kim Yoon Hee dan sebagai anak beliau sendiri, Jung Ha Na pada zaman sekarang. so kena tengok awal-awal la baru faham drama dia macam mana. tapi zaman 70-an tu boring sikit la.

ok. bagi aku drama ni sangat la slow. dah la serius je. slow pada awal cerita, iaitu masa zaman 70-an. jalan cerita tu simple je sebenarnya tapi entah kenapa memang slow sangat bagi aku. tapi okay sikit lepas dah masuk zaman sekarang tu. kat situ laju la sikit cerita dia. ada la jugak lawak-lawak semua tu. tapi bila tengah-tengah balik tu, slow balik. entah kenapa, banyak cakap la pulak. segala puisi, falsafah semua keluar. tu yang bagi aku bosan menunggu tu. tapi layan saje la kan.


tapi overall, drama ni okay la jugak. scenery dia memang mantop! serius tak tipu. nampak Korea ni memang indah je dengan pemandangan yang memang tip top. subhanaAllah. tak percaya korang tengok sendiri. dan kepada mereka yang rasa Jang Geun Suk dan YoonA sweet, boleh la tengok drama ni, sweet ke tak. 

“Love means never having to say you're sorry."

yours truly,


3 comments:

syafiqah syahirah said...

wah! aku pulak yg gembira :D
hihi buat pilihan betul2

Akif said...

erk. haha. kau ni.

ainul mardhiah said...

wiwww,, we lead we love usm :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Truly Stars