Sunday, July 15, 2012

King 2 Hearts


salam semua.
aish. lama tak update ni. apa lagi. jom layan drama macam biasa la.
kali ni drama yang agak best. memang genre yang aku suka.

King 2 Hearts

kenapa aku suka? sebab drama ni tak banyak sangat menyentuh pasal cinta. memang ada tapi bukan macam drama cinta yang lain. drama ni best sebab ada romantik, ada lawak dan ada aksi. itu yang best. tak cliche. ada babak saspen, tekanan yang memerlukan keputusan yang cepat dan tepat. kat situ memang mendebarkan para penonton sambil berfikir apa yang akan terjadi. itu adalah satu tarikan yang sangat best.

drama yang dilakonkan oleh hero, Lee Seung Gi sebagai Lee Jae Ha dan heroin, Ha Ji Won sebagai Kim Hang Ah. Jae Ha ini anak raja yang semestinya merupakan kerabat diraja Korea Selatan. Hang Ah pulak seorang askar Korea Utara yang memang hebat. bayangkan bagaimana jika putera Korea Selatan dikahwinkan dengan askar Korea Utara. bagaimana dua negara bersengketa ini boleh digabungkan oleh satu cinta sepasang kekasih. boleh ke? mustahil? fuuh. mesti la best kan.


ada sedih, ada saspen, ada lawak, ada gembira. itu la kekuatan drama ni. ada la jugak ala-ala IRIS dan Athena tapi aksi takde la sebanyak tu. aku paling suka masa World Officers Competition (WOC), ketika Korea diundi untuk berlawan dengan Amerika pada pusingan pertama. perghh. serius best. korang tengok sendiri la nanti. aku tak nak la spoil kan.


Lee Seung Gi memang seorang pelakon yang best. bagi aku sempoi la. dia takde la jambu, takde la poyo. tak jugak control macho. memang selamba ikut suka dia. lawak jugak. so best jugak. Ha Ji Won. erm erm. tu takyah cakap la. one of my favourite korean actress. memang terbaek! aku rasa dia la yang paling best untuk berlakon drama aksi dan cinta sekali. she's flexible, tough and strong. she's also adorable at the same time. so tu yang nampak comel je dia. serius tak mengecewakan aku dalam drama ni.


kalau anda nak keyakinan dalam drama korea, tengok la drama ni. serius lain dari tipikal drama korea. jalan cerita yang menarik dan tidak senang diteka memang memberi kepuasan kepada penonton. tak percaya? tengok sendiri la nanti. :D


yours truly,



No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Truly Stars