Monday, July 2, 2012

Euro 2012 : Spain!


salam semua

okay. semua orang dah tau semalam. juara Euro 2012 telah pun diketahui.
terbukti skuad ini masih belum dapat dikalahkan oleh skuad Eropah yang lain.

Spain

jom tengok sikit diorang punya perjalanan dalam Euro 2012 ni.

Spain 1 - 1 Italy
Spain 4 - 0 Republic of Ireland
Croatia 0 - 1 Spain

dengan 7 mata, Spain maju ke Quarter-Final sebagai juara Group C

Quarter-Final
Spain 2 - 0 France

Semi-Final
Portugal 0 - 0 Spain
(2 - 4 Penalty)

Final
Spain 4 - 0 Italy

haa. nampak tak permainan dia? Spain ni kira second team aku la. first team aku Brazil. memandangkan Brazil takde dalam Euro, aku sokong Spain la pulak. memang boleh dikatakan skuad Spain perfect daripada striker sampai goalkeeper. semua boleh dikatakan power la. ditambah pulak dengan chemistry yang mantap antara diorang, fuuh. memang best. dan antara faktor aku sokong Spain pun sebab Torres. sebab dia seorang yang power tapi humble. sentiasa tenang walaupun dikritik. player Chelsea la katakan. hee. agak tak best sebab tak banyak dia main dalam Euro ni. tapi yang best sebab dia score 3 goals! perggghh.

4 goals in Final:
David Villa, Jordi Alba, Fernando Torres, Juan Mata
(dua orang budak Chelsea beb, dah la jarang main *bangga*)

Fernando Torres Fernando Torres of Spain scores his side's third goal past Gianluigi Buffon of Italy during the UEFA EURO 2012 final match between Spain and Italy at the Olympic Stadium on July 1, 2012 in Kiev, Ukraine.

Torres beat Buffon. waaahh.


Mata scored! two Chelsea players. weee ~

yes. sesungguhnya Spain memang layak menjadi juara dan seterusnya mempertahankan kejuaraan mereka pada Euro 2008 yang lalu. Torres pulak score dalam 2 perlawanan final. memang terbaek. memang Euro kali ni biasa saje, takde surprise sangat. tapi game final tetap adalah paling terbaek. 


CONGRATULATIONS, SPAIN!

jaga jaga Spain, world cup nanti harap harap boleh berjumpa Brazil kat final. baru la buku bertemu ruas. :P

yours truly,

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Truly Stars