Saturday, June 23, 2012

Dream High 2



salam semua
seperti tajuk diatas, yeahh saya mau cerita sikit pasal satu drama tahun ini.
memang cukup popular dengan drama season yang lepas - Dream High 1.
jom kita tengok aa yang menarik dengan drama kedua ni pulak.

Dream High 2

seperti Dream High 1, diorang sebenarnya takde watak utama. tak tahu mana satu first hero mana satu second hero. macam tu jugak la dengan heroin. tu yang aku suka bila tengok Dream High. setiap sorang tu ada kelebihan dan kelemahan masing-masing. so takde la macam hero tu sentiasa perfect dan confirm akan dapt heroin. haa. menarik kan.dibintangi oleh Jin Woon sebagai Jin Yoo Jin, Kang So Ra sebagai Shin Hye Sung, JB as JB, dan Park Ji Yeon sebagai Rian. ini watak utama. watak sampingan tu korang tengok sendiri la nanti ye.


kalau dah nama Dream High tu, mesti la cerita pasal students kat Kirin Art School neh. sekolah yang terdapat student yang sangat bercita-cita tinggi untuk menjadi penyanyi, penari, komposer dan sewaktu dengannya. macam biasa, aku kurang suka watak yang terlampau menunjukkan dia hero. watak ni dibawa oleh JB. boring betul la mamat ni. nak cakap semua dia terrer la. nyanyi boleh, menari best, dah debut pulak. fuuh. tapi mesti ada kekurangan punya. untuk heroin pulak, aku tak tahu la mana satu heroin. mungkin Shin Hye Sung kot. boleh la kot nak jadi heroin. hati suci baik budi pekerti. lain la daripada Rian. so boleh laa.

dan character paling favaourite adalah Jin Yoo Jin! mamat ni memang selamba, sempoi habes. walaupun tak cool tapi lawak jugak. dia power tapi tak berlagak sangat. dia tau apa yang dia nak dan dia kejar apa yang dia nak. tak terpengaruh langsung dengan orang lain dan faktor lain. berpendirian tetap. so bagi aku dia la hero yang sebenar. memang terbaek la mamat ni.

so pape pun korang tengok la drama ni, bagi aku lagi best daripada season 1. memang character yang dulu takde la dalam season ni. takde macam sambungan sangat tapi not bad la. feeling jugak la. so enjoy! ^^


macam biasa. favourite and always. :)
Park Ji Yeon - Rian

"dreams is not only for those with talents, dreams are for everyone"

yours truly,

4 comments:

hamizah adam said...

post post pasal drama ngan movie korea ni, baru habis tengok ke dah lama tengok and nak share share ? bulan lepas dah tengok berapa banyak drama / movie ?

Akif said...

aah. baru habis tengok. ada yg dh habis tgk baru share. bulan lepas tak sure laa. kenapa?

Anonymous said...

cte dream high 2 pn tgk?? haha...ak pn try tgk bt bit boring to me...huhu....

Akif said...

awal awal memang agak boring jgk la.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Truly Stars