Sunday, May 13, 2012

Joran Bersama


salam semua.

minggu lepas pegi memancing. minggu ni pun tiba-tiba diorang ajak pegi mancing lepas kelas. 10 May 2012. hari Khamis kot. sebab boring tak tahu nak buatpe petang tu kan. nak swimming, bukan hari lelaki. nak main bola, penat la pulak sebab puasa. so pegi jela memancing untuk rehatkan otak ni.

first kitorang pegi try kat Pantai Sepat yang sebelah lagi satu. macam best je. lepas beli umpan, terus masuk ke dalam. jauh jugak rupanya tempat ni. pantai dia sangat lawa. jernih je. tapi macam yang dijangka, pantai landai. so memang susah la nak dapat ikan. 

kali ni geng Apit ikut. Apit, Baihaqi, Ipin dengan Metoi join. Apit la excited nak memancing jugak. so kitorang pun ajar la sikit-sikit, bagi diorang try macam mana feeling memancing tu. bergembira la kitorang kat tepi pantai ni haa. macam kami yang punya daaa.







ingatkan lepas Asar nak sambung memancing, tapi penat yang amat. nak baling joran pun tak larat. puasa terlebih la kot ni. adeh. so kitorang terus balik la. tak jadi nak diner ikan bakar malam tu. aish. balik je terus terlentang. bangun-bangun dah Maghrib, terus bukak puasa. pastu dengar cerita budak-budak lain nak pegi makan ikan bakar. waaa. kitorang penat la pulak. so tak join la 16 orang yang lain pegi makan. takpe la. lain kali pulak kot. 

p/s: tetap tak dapat lagi port yang best untuk memancing. siapa orang Kuantan yang tau?

yours truly,

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Truly Stars