Wednesday, February 29, 2012

Pokemon The Movie

salam semua

mungkin sebab kelas dulu takde la pack sangat dalam seminggu tu. so agak relax la dengan assignment yang tak seberapa dan quiz yang belum lagi menjelang. aku pun dengan lepak menghabiskan semua movie ini. fuuhh.
Pokemon The Movie

yes. siapa yang tak pernah tengok Pokemon. kalau tak pernah tu maksudnya dia telah mensia-siakan zaman kanak-kanaknya dengan penuh kekesalan. ini adalah salah satu inspirasi untuk aku masa zaman budak dulu. seriously. tengok ni aku rasa kehidupan aku ada matlamat. dan sebab ini jugak la aku sanggup bangun pagi-pagi untuk menghadap tv. budak zaman sekarang entah ada ke tak budaya macam tu lagi.

Pokémon 1 : The First Movie (1998)
Mew dengan Mewtwo je yang ada. boleh laa.


Pokémon 2 : The Power of One (1999)
Articuno, Zapdos, Moltres and Lugia! :D


Pokémon 3 : Spell of the Unknown (2000)
Entei! paling feeling la movie yang ni.


Pokémon 4 : Celebi Voice of the Forest (2001)
Celebi. legendary Pokemon yang cute je. Suicune pun ada.


Pokémon 5 : Heroes Latios and Latias (2002)
dua twins legendary Pokemon. Latios and Latias.


Pokémon 6 : Jirachi Wishmaker (2003)
ni pun legendary Pokemon yang comel je. ada Jirachi dengan Groudon.


Pokémon 7 : Destiny Deoxys (2004)
outerspace Pokemon. Deoxys. Rayquaza pun ada.


Pokémon 8 : Lucario and the Mystery of Mew (2005)
ini pun terbaek jugak. Lucario dengan Mew. ini pun ada kemunculan Regirock, Regice dan Registeel.


Pokémon 9 : Ranger and the Temple of the Sea (2006)
Manaphy dengan kemunculan Kyogre.


Pokémon 10 : The Rise of Darkrai (2007)
Darkrai yang laju. Dialgia dan Palkia pun ada.


Pokémon 11 : Giratina and the Sky Warrior (2008)
ni dah generasi baru. tak kenal sangat. ada Dialgia dan kemunculan Regigigas.


Pokémon 12 : Arceus and the Jewel of Life (2009)
Arceus boleh tahan. tapi generasi baru jugak. yang ni Giratina, Dialgia dengan Palkia ada.

terima kasih kepada Syed Dana kerana sudi bagi aku ambik movie ni. haha. tapi tetap ada Pokemon movie yang aku belum tengok lagi. macam dah lama dah tinggal.
Pokémon 13 : Zoroark - Master of Illusions
Pokémon 14 : Black—Victini and Reshiram
Pokémon 15: White—Victini and Zekrom
Pokémon 16 : Kyurem VS The Sacred Swordsmen
generasi ke berapa entah dah. dah lama jugak tak follow. tapi tetap best dan feeling. fuuh. dan akhir sekali aku nak cakap. ini target aku yang aku nak beli.

siapa yang tahu mana nak beli benda ni sila bagitahu aku. terimakaseh. :D

yours truly,

1 comment:

SyAz sHanA said...

ko main x pokemon black n white?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Truly Stars