Sunday, February 12, 2012

IIUM Kuantan


salam semua

ok la. nak cerita sikit pasal kehidupan sekarang. saje suka suka. alhamdulillah sekarang sudah lebih seminggu aku daftar sebagai student UIAM Kuantan ni. terbaik sebab orientasi hanyalah dua hari. hostel pulak jauh dari kampus. so kena naik bas yang agak susah nak ada untuk ke kampus setiap hari. tapi best jugak sebab bila duduk kampus luar ni senang nak keluar. agak bebas. lagipun transport pun boleh bawak. so tak kesah sangat la pasal tu.

aku ditawarkan kos Mathematical Science walaupun masa kat CFS dulu apply Physics. tapi sebab masalah sikit kos Physics takde. so agak pening la nak buat keputusan bila kos yang kita tak minat kita terpaksa ambik. lagipun tak strong dengan Math. tapi bila fikir balik Physics aku pun bukanlah strong sangat pun. dah jumpa dengan Dean sekali bincang semua, at last aku buat keputusan nak teruskan dalam Math. insyaAllah. so memang kena struggle habes la kali ni.

sebagai student first year di tempat yang baru ni memang banyak la yang nak kena belajar. suasana memang sangat lain dengan CFS dulu. dengan masalah transport, shopping mall pun jauh. agak kebosanan jugak la kot kalau lama-lama kat sini. tapi insyaAllah dengan kawan-kawan yang ada kat sini, semangat sikit la nak teruskan. so go go chaiyok lah!

"A single conversation across the table with a wise man is
better than ten years mere study of books"

yours truly,

3 comments:

Shazlia Razali said...

Sebak aku dgr kau ckp 'shopping mall jauh', haha :P

farez syinon said...

good luck ^_^

Akif said...

lia - ceh. simpati la padakuuu.

syinon - haha. thx2. ^^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Truly Stars