Tuesday, November 8, 2011

Projek MQA


setelah sekian lama menanti, akhirnya report yang ditunggu-tunggu berada dalam tangan.
report? lebih kurang sebuah report untuk satu projek yang agak pelik atau luar biasa.
projek tentang seseorang. siapakah orang itu? cukuplah anda kenal dia sebagai MQA.

report ini dibuat oleh seorang yang bernama Khairunisa Taher. kenapa dia buat report ni? mungkin sebab dia dah terlampau boring disebabkan tiada pekerjaan yang sesuai untuk dilakukan dan mempunyai banyak masa lapang dan memang suka membuat perkara-perkara pelik. mungkin. maka keluarlah idea membuat projek yang agak pelik ini.

report ini bertajuk 'Projek MQA' yang mengandungi 28 muka surat kesemuanya. terbahagi kepada 8 bahagian. dan ada banyak points dalam setiap bahagian yang berkaitan MQA. sungguh agak mendalam jugak kajian ini dibuat sebenarnya. tak sangka jugak. points tersebut pula mengandungi fakta dan auta. dan semestinya kajian ini dibuat berdasarkan pemerhatian, soal selidik dan sebagainya.

so review aku pasal report ni, rasanya tak semua points yang ditulis dalam report tersebut 100% betul. ada yang memang betul berdasarkan pemerhatian - 50-50 la yang ni. berdasarkan soal selidik - memang 100% daripada subjek. assume - memang jauh la daripada betul. so memang ada jugak ralat dalam report ni dengan kebanyakannya tiada bukti yang sah. keseluruhan report ini pula memang berdasarkan pandangan seorang iaitu pengkaji subjek tersebut. memang tidak digalakkan untuk mempercayai semuanya. boleh la dijadikan rujukan untuk mengenali subjek, atau untuk lebih memahami subjek, atau mungkin juga untuk menjatuhkan subjek. mungkin jugak.

konklusi: report ini sangat bahaya. memang projek gila. jika jatuh ke tangan orang yang tidak bertanggungjawab, subjek mungkin dalam bahaya. tapi takpe jugak. bukan semua betul pun dalam report ni. takpe la. tarapapaaaa~

thanks to researcher anyway. janji tertunai akhirnya.
***

dan ini untuk semua yang suka update status kat facebook, atau yang menggunakan twitter dan terutamanya kepada bloggers - mereka yang mengeluarkan pendapat masing-masing

anda kategori yang mana?
respect others and you'll be respected :)

yours truly,

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Truly Stars