Thursday, August 11, 2011

Proposal Daisakusen


annyeonghase-YO!

kali ini nak review pasal satu cerita Jepun ni
baru je lepas tengok. habis tengok semalam.



Proposal Daisakusen
- Operation Love -

cerita ni Hafiz yang suggest aku tengok. katanya ada kaitan dengan aku.
so tengok je la. agak best jugak cerita ni. layan laa.

kisah mengenai seorang lelaki yang minat kat seorang perempuan ni
tapi tak pernah confess pun. at last dia menyesal gila kat wedding perempuan tu.
then dia dapat chance untuk patah balik ke masa lepas untuk ubah takdir.
macam-macam la yang dia buat untuk dapatkan hati perempuan tu, untuk confess jugak perasaan dia kat perempuan tu. tapi at last ..... korang tengok sendiri la ye. haha.

hero : Iwase Ken aka Kenzo

poyo jugak at first. kurang gentle. tak berani. macam-macam la yang boleh dikutuk kat mamat ni. kadang-kadang geram tengok mamat ni. tekanan jiwa lah. terlalu stick to the strategy but at last hampeh. aiseh. tapi ok jugak. macam mana pun tak boleh salahkan dia semua kan. sometimes we couldn't change the fate.

heroin : Yoshida Rei

perempuan ni baik. bagi hint punya la banyak. dalam sabar ada jugak geram tu. segan tetap ada la kan. tapi memang naseb dia la dah minat kat lelaki macam Kenzo. apa boleh buaaat.



cerita ini adalah pengajaran kepada mereka yang meminati seseorang.
jika anda ada meminati seseorang, baik anda fikirkanlah pro dan kontra dengan bijak. adakah anda pasti dengan perasaan anda. jika ya, buat lah apa yang patut. anda tak tahu apa yang anda perlu buat? tengok la cerita ni. jangan nanti anda menyesal di hari perkahwinan perempuan tersebut. jangan nanti anda memohon jugak untuk kembali ke masa lepas untuk mengubah takdir. kerana sesungguhnya itu hanya boleh berlaku dalam drama sahaja. tapi pape pun kena ikut syariah Islam aa. jangan la tiru 100 percent strategy mamat dalam cerita ni. Islam kan dah ajar cara yang betul. so jangan anda buat yang bukan-bukan sudaa.

alaa. kalau dah suka, pegi jumpa parents orang tu terus masuk meminang.
baru la jantan gitu. ye tak?



"jangan tunggu lama-lama, nanti lama-lama dia diambil orang ~"

second button to be given. yosh!

yours truly,

6 comments:

Saiazuan said...

crita ni dah lama an? x tgk lg.. hurm~

Akif said...

xtau la lama ke x. ak pn br je tgk.

Queen F said...

baru jugak tengok cerita ni.. boleh pulak pause2 masa lepas tu rewind balek kan sbb nak baiki masa lalu.. -.-' betul tu, kalau dah betul-betul suka jumpa je lah dengan parents :) benda yang baik tak elok dilambatkan.. kehkehkeh :D

Akif said...

best kn? klau blh btl2 buat cmtu bet pe. haha. yup2.

Miss A said...

wuhuu,last2 dorg jdik couple eh?lupe lah,dah lme gile tgk.

Akif said...

kne tgk blk ni. haha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Truly Stars