Monday, August 8, 2011

Pengajaran Daripada BOF


yeay! at last berjaya jugak habiskan cerita ni
*excited yang dibuat-buat*



Boys Over Flowers

okay. noob giler. out-dated sangat sangat.
ahh. suka hati la. nak review jugak sikit pasal cerita ni.

Geum Jan Di - biasa je. takde cantik sangat. takde cool sangat. boleh laa.
Gu Jun Pyo - kerek dan poyo giler. macam tak best jadi hero. tapi boleh laa.
Yoon Ji Ho - cool gila punya. control habes. caring betol ni.
So Yi Jung - macho dan cool. tak control. memang terbaek.
Song Woo Bin - macho jugak. lawak dan terrer. best ah.

dan dalam ni aku suka adalah watak mereka ini



F4! terbaek punya lah. cool habes.

amaran : cerita ni ada potensi menjadikan lelaki seorang gay

ok. apa yang aku nak cakap adalah pengajaran daripada cerita ni;
aku sangat tertarik dengan prinsip So Yi Jung aka Kim Bum
sebagai playboy, prinsip yang dia pegang memang terbaik jugak


3 Prinsip So Yi Jung

Bukan Perempuan Yang Baik

seorang player tidak sepatutnya tackle perempuan yang baik. perempuan yang menjaga akhlaknya, menjaga auratnya, menjaga hatinya, menjaga tingkah lakunya. tidak menggedik suka suki dan menagih cinta seorang lelaki kononnya. bukan tugas seorang player untuk merosakkan seorang perempuan yang baik. so kalau sesiapa sanggup buat macam tu, maksudnya orang tu lagi teruk daripada playboy la.

Bukan Perempuan Yang Lurus

seorang player juga tidak patut tackle perempuan yang lurus. perempuan yang bendul. perempuan yang tidak tahu cara penipuan seorang lelaki. perempuan yang naif. perempuan yang senang percaya kata-kata seseorang dan hanya mengikut arahannya tanpa berfikir dahulu. kalau ada orang yang sanggup tackle perempuan macam ni, dia memang sangat teruk. tak sesuai dipanggil player pun sebab hanya mengambil cabaran yang mudah. so baik dilupakan sahaja impian menjadi playboy tu.

Bukan Perempuan Yang Ada Kaitan Dengan Kawan

seorang player mesti menghormati kawan perempuan kepada kawannya. ini lebih kepada Bro Code. tidak dibenarkan tackle perempuan yang ada kaitan dengan kawannya. kawan biasa, kawan baik atau kekasih kepada kawan tidak boleh diganggu. penghormatan perlu diberikan kepada kawan dengan tidak merosakkan kawannya. ini konsep kawan sebelum kekasih. jadi jika ada yang melanggar konsep ini, dia dianggap sebagai pembelot yang tidak boleh dipercayai dalam hubungan persahabatan.


sangat beretika kan prinsip ini. aku bukan nak galakkan orang lelaki jadi playboy jugak ke apa. tetapi aku nak tekankan lebih kepada kaum perempuan. lelaki ni memang lumrah bermacam jenis lelaki. ada yang serius dan ada juga yang suka main-main. jadi anda wahai kaum perempuan kena la berhati-hati jika tidak mahu ditipu oleh golongan playboy.

dah tahu prinsip ni kan. so decide la yang mana paling baik. nak jadi perempuan yang bendul? nak cari lagi ramai kawan lelaki? nak jadi perempuan yang baik? it's up to you. :)



5 seconds killer - kau memang terbaek lah!

semoga kita semua berbahagia ye. insyaAllah. :D

yours truly,

14 comments:

Yanaa said...

uhuhuuu.. yanaa suka movie nie..romantic habes..hehee..=D

kaka said...

hensem gileeeee kim bum. suka3

Akif said...

tau xpe. haha. :D

Khaliesah . said...

ending bof tergantung.. x bestt
first2 best dh lme tu mcm meleret skit cite dye

hamizah adam said...

ya ampun.. puny la tensi tengok cerita nii.. grrr.. HA nak GJD ngan YJH. YJH! omooo. i wish i have a bf just like him. hadoooii~

muzzammil said...

pergh.. 5 seconds.. terbaek..

ummiSZ said...

KIM BUM ~!!! *melting*

Akif said...

khaliesah - mmg pn. ak layan pn sbb ad F4. terbaek! haha.

HA - amboi dia. nk YJH je eh. ish2. :D

muzzammil & ummi - mesti la. terbaek kot. haha.

apples and roses said...

okay best gila drama review kau. haha

Akif said...

apples - haha. thanks :)

Siti Suriani said...

bf saya tuuu!! hehe :p

Akif said...

suriani - apekah? haha

eyjalukman said...

hahaa cool gile cite ni ;)
tgk mmg best .
skrg mmg bnyk sngt habiskan masa tgk cite2 korea .

Akif said...

cool kan. F4!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Truly Stars