Monday, August 1, 2011

Genting Highland - 30&310711




30 July 2011 - berakhirnya midsem exam

yes. habis exam. niat di hati nak release tension. so kitorang buat keputusan.
Genting Highland! sambil menghabiskan duet elaun yang ada lagi.
plan ramai-ramai. tapi yang boleh pegi 3 orang je.
aku, Hafiz dengan Dania. takpe. layan sajee. tarak kesah punyaa.

lepas exam, terus bertolak dalam pukul 5.30 petang camtu.
naik bas dari KL Sentral straight ke sana. sampai lepas Maghrib.
firstly, cari hotel untuk tido malam tu. First World Hotel memang full daa.
so terpaksa ambik apartment kat bawah sikit. takpe la. asalkan ada tempat tido.

lepas dah check-in. kitorang keluar balik. pegi masuk indoor theme park.
dalam First World Plaza. macam-macam ada. jalan pusing-pusing tengok.

menarik. tengok cinema 4D yang ramai orang cakap best tu.

lepas tu pegi makan. then baru balik tidoo. penat jugak la.


muka penat mau tido.

31 July 2011 - permainan bermula

esok pagi-pagi lagi dah bangun. lepas Subuh dalam 7.30 pagi dah keluar.
tunggu depan tiket kaunter theme park tu. tapi hujan la pulak pagi tu.
kabus tebal yang amat. sejuk sampai ke tulang wo. terketar eden.
tunggu sampai la cuaca okay. kitorang breakfast la dulu.
dalam 9.30 pagi camtu baru la kitorang masuk.

tunggu sambil berfikir

masuk-masuk terus naik apa yang ada depan mata.
mau tunggu apa lagi kan. orang pun tengah tak ramai.

Spinner

Tea Cup

Cyclone

Pirate Ship

Corkscrew
Space Shot

Grand Prix Fun Kart

Pirate Train

Sungai Rejang Flume Ride

Flying Coaster

semua kitorang redah. tapi ada jugak yang takleh naik.
sebab ada yang renovation la, tutup la. huhu.

Genting Skyway
Rolling Thunder Mine Train
Flying Dragon

yang kurang mampu pun ada jugak

Sky Venture
Snow World

yang lain memang tak naik la sebab macam tak best je.
then kleuar jap pegi check out sambil jalan-jalan. sejuk ohh.
lepas makan-makan baru kitorang beli tiket untuk balik.

sampai campus waktu Isyak. orang nak terawih lepas tu.
kitorang pun terus join la. perghh. memang la tak ramai melayu kat Genting.
non muslim je ramai. tapi ok jugak la. besttt. haha.

memang betul la Genting ni tempat orang kaya-kaya.
takpe. tunggu la kitorang kaya nanti. semua benda kitorang akan cuba.
jom doakan sama-sama. insyaAllah. aminn.



kenangan kami - ride paling best - Flying Coaster

btw, 1 August is a special date;
happy birthday, Mohd Shukri Salleh
semoga Allah memberkati ayahanda selalu
terima kaseh atas segalanya :D

Selamat menjalani ibadah Puasa, semua :)

yours truly,

3 comments:

eiyra said...

nampak macam best ~

anah samsudin said...

wah ! meraikan tamatnya midsem kat genting..hoho..nice2

Akif said...

memang best! :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Truly Stars