Saturday, August 6, 2011

BB


ini adalah cerita berkenaan BB
apakah itu BB? jom baca sampai habis



situasi - di dalam bas, orang ramai mencari tempat duduk

terdapat satu kumpulan pemuda di dalam bas tersebut, duduk di sudut kanan bas.
seorang berlagak seperti ketua, mengeluarkan Blackberry beliau.

Daeng cakap Blackberry adalah untuk budak busy atau budak bajet busy

so untuk si ketua ni tak tahu la kan golongan yang mana. takpe.
si ketua menayangkan Blackberry beliau dengan megahnya.
anak-anak buah yang lain melihat sambil teruja. "waaaahhh", kata mereka.
si ketua mengeluarkan muka yang jelas terpancar kebanggaan

tiba-tiba sorang anak buahnya mengeluarkan Blackberry beliau.
lebih advance daripada si ketua - Blackberry Torch
*oooo. budak baru rupanya*
si ketua bertukar wajah kepada muka terperanjat beruk yang dicover
si mamat tu masih mentah lagi dalam mengendalikan Blackberry beliau
maka si ketua memainkan peranan sebagai seorang pro Blackberry
mengajar anak buahnya itu bagaimana meng-handle-kan Blackberry tersebut



satu fakta - anak buah tu meletakkan gambar awek beliau sebagai wallpaper Blackberry Torch. *patut la beliau ada awek kan*

mamat tu banyak menanyakan tentang ilmu Blackberry kepada ketuanya
sambil dipandang oleh anak-anak buah yang lain.
at last, ketuanya menyumbatkan earphone ke dalam telinga beliau
mendengar lagu daripada Blackberry beliau

persoalannya sekarang, adakah hanya mereka sahaja kumpulan yang ada dalam bas tersebut?

plus, tayang Blackberry siap. budak matrik dah ada Blackberry. fuuhhh.

ok. sekarang cuba anda kira berapa BB yang ada.




"apa? BB? heh. aku ada 10 ribu dah"
-Gu Jun Pyo

jadi dah tahu kan apa itu BB?


yours truly,

8 comments:

peep said...

mati2 ingat bigbang xdi... ko kan fanatic... hik2..

Akif said...

uish. bigbang ak x ktuk pnya. haha

k3b@r@ngk@l!@n said...

okay...., bila aku cakap ek budak busy@budak bajet busy...., serious lupa.,., sob sob sob

Akif said...

ada laa. sem 2 kot. haha

mrs kang daesung said...

ta peduli nak jugak ckp BB hanye tok big bang.. wakakaka.. VIP yg excited terlebey

Akif said...

eh2. x ckp pape pn. xde pn bigbang aaa.

eyjalukman said...

untunglahh spa ada BB .
tgk budak2 sume pakai hp screen touch je . haha

Akif said...

tau takpeee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Truly Stars