Saturday, May 14, 2011

V.I.P


saje nak update blog ni. setelah tengok blog orang lain semua ter-update.
baca blog Amar Zaim. cerita pasal Maharaja Lawak Minggu ke-7.
oh ya. Amar, aku pun minat Sepah! terbaek. haha.

okay. tadi petang tak pegi padang. buat kerja kerja sikit kat rumah.
sambil buat kerja, tengok jugak la tv. ditayangkan Muzik-Muzik kat TV3.
ada la siapa entah yang tengah nyanyi. pastu nampak artis jemputan.

uish. apekah? macam pernah nampak. yup. ini kumpulan baru.

kumpulan apa?



V.I.P

kumpulan baru di bawah naungan KRU. Adam AF tu pun dalam group ni.
well, bagi aku ini berbeza. kumpulan yang mengetengahkan konsep pop.
alaa. macam K-Pop dan J-Pop. tapi ni jenis Malaysia punya la. bukan ke berbeza?

maksud aku, kan dekat Malaysia banyak band-band. rock la, indie la.
kumpulan2 macam KRU, 4U2C, Elite dulu dah hilang kan.
so diorang ni macam kembalikan balik kumpulan macam tu.
KRU ni memang la. sentiasa kreatif.



From left : Yandy, Adam, Ryan, Marlon and Fadlan.

walaupun kumpulan pop dance macam ni nampak macam tiru
gaya group pop kat Korea dan Jepun tu kan. tapi aku rasa better la jugak.
group ni boleh nyanyi, boleh dance. fashion ok. style pun best.
takde bajet sangat. takde la macam group 24:7 tu.
tak tau group 24:7? korang search la kat internet.
tak nak la cemarkan blog aku dengan gambar2 geli diorang.

tapi yang paling penting kenapa aku tertarik dengan kumpulan ni.

sebab ada gaya Big Bang jugak kot! cehhh.
firstly, ada 5 orang. pop dance sama genre. tu okay lagi la kan.
tengok nama kumpulan. V.I.P. ada unsur2 Big Bang di situ.
logo pun lebih kurang je. tapi tu takpe lagi la.
ada sorang mamat yang pakai cap tu sebijik cam Tae Yang.
maksud aku gaya dia la. perghh. hahaha.

so tu je la yang aku nak cakap. detail group ni pun aku tak tau sangat.
tapi memang aku respect la KRU boleh buat projek macam ni.
kreatif dan kritis. eceh. lain dari yang lain. bagus bagus.
semoga terus maju la ye.

eh. KRU tak nak buat group nasyid ke?

yours truly,

8 comments:

peep said...

uia buat team nasyid ko x join pon.. hahah :p

Akif said...

eh, ak mana la layak ~

Ejah Khalid said...

Hi thanks for supporting V.I.P, saya wakil fans V.I.P harap2 awak sentiasa menyokong dorang :D entry ini sangat best.

cuma harap tak salah paham...sebab nama V.I.P tu memang pihak KRU yang pilih.. and V.I.P tu bermaksud Versatility In Performance..jadi persamaan dengan bigbang tu sangat2 kebetulan..plus nama VIP dah digunakan dengan sah oleh syarikat KRU since 90an lagi sebagai nama fanclub dorang..jadi nama v.i.p tu tak boleh dipertikaikan :D datang lah ke next show v.i.p jadi kita boleh sama2 support artis malaysia sendiri :D

and like V.I.P di facebook! :D thank you heee

Akif said...

owh. ye ke? so mmg btl2 kebetulan la ni eh? haha. xpe2. it's okay. yup. semoga V.I.P terus maju. thanx eh.

hamizah adam said...

sokong! betul! memang duplicate big bang! diorang pernah buat show (invited guest untuk nasi lemak kopi o) memang sebijik macam tae yang. dia ada menari style tae yang! btw, lagu sedih sangat best! :)

mrs kang daesung said...

alaaaa mane boleh samekan depe ngan bb.. sob3.. cannot!!!!!!!
p/s:over kan

TeQah Khaire said...

yup aku sokong yg part 24 : 7 tuh..
adeh memank geli weh nampak sume like gayboy weh..menari ntah pape...apa lg menyanyi weh..HAHA

eida said...

saya sokong ejah khalid..kmi sme2 fans V.I.P (Versatility In Performance)..vip mrupakan group yg t'baik!! dorg sntiasa b'usaha..vip penyambung kpda elite,4U2U n KRU yg menbawa genre Malaysian POp danCe (M'poce)!! so,,kite sptutnya support dorg..da xde artis yg bole mnari dan menyanyi dgn baik..ape2 pon..vip teruskn usaha n perjuangan dlm bidang nynyi ni... gud luckk!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Truly Stars