Monday, May 23, 2011

Situasi




"yo friend. apa cerita?"
"haha. macam biasa. kau amacam?"
"aku okay je. aku dengar ada perempuan suka dekat kau"
"erm. kawan aku je la tu. takde pape la."
"eceh. ye ye la kau tu."

***

"eh kamu. kamu kawan si dia ke?"
"yup. kamu 'kawan' dia tu kan? hehe."
"hmm. yea. entah la. saya pun tak tau."
"kenapa ni? cer cite cer cite"
"hmm. macam ni ... bla bla bla"
"owh. takpe la. ... bla bla bla"
"nice to know you. thanks. :)"
"you too. you're welcome. :)"

***

"eh. erm. awak. dah lama kan kita kenal?"
"lama jugak. macam macam saya cerita kat awak. kenapa?"
"erm erm. sebenarnya kan sayaaa .... awak."

***

"weh brader. apa khabar sekarang? haha. lama tak dengar cerita"
"erm erm. aku okay je. erm. sorry la. erm. aku ada hal"
"eh?"


***

situasi. ya. satu situasi. lawak kan?
disebabkan seorang perempuan, hubungan dua lelaki terputus.
disebabkan seorang lelaki, hubungan dua perempuan terputus.

betul la apa yang Khairul Aizat pernah cakap; masa Teen Talk dulu;

"aku ada 1 soalan. apa hukum lelaki bergaduh sebab perempuan?"

"hah? erm. apa ek? entah. tak tau jugak"

"hukumnya haram. sebab memutuskan pertalian saudara antara 2 lelaki.
kira perempuan tu menjadi sebab terputusnya ukhuwwah.
jadi kena la tinggalkan perempuan tu supaya tak jadi macam tu"


tengok situasi tu. bukankah itu lawak?

bila fikir balik. memang patut la kena apply Bro Code. kan?

******

anyway, aku ada suatu fakta. yang ni dari Pija.

"Ramai yang hanya menjaga dirinya saat berdepan 'future wife/husband' nya,
namun menjadi lain bila bergaul dengan orang yang bukan 'future wife/husband' nya."

relevant jgk kan?



aku rindu kawan aku sorang tuu. :')


yours truly,

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Truly Stars