Wednesday, April 27, 2011

Contengan Jalanan


salam semua

nak share dengan korang la. tapi yang penting jangan jeles aa.

hari pertama sampai kat PWTC. terus pegi kat Jemari Seni punya booth.
banyak novel. cari punya cari punya cari dan cari lagi. TAKDE.
takde? pelik. masa tu dah pukul 6 lebih kan. hmm. takpe.
cari esok jela. lagipun tengah takde duet jugak masa tu.

esoknya datang lagi. pagi pagi. pukul 10 lebih. baru je bukak.
pegi terus ke booth Jemari Seni. tengok novel lagi.
ada abang ni datang la kan. dia cakap la ada promosi, diskaun bla bla.
pastu aku tanya novel apa yang dia nak recommend.
ada 3 novel yang dia suggest. salah satunya memang novel yang aku nak.

novel apa? tak lain dan tak bukan.



Hlovate - Contengan Jalanan

novel terbaru daripada Hlovate. gua sudah memilikinya. yeahh.
so kepada mereka yang belum ada rezeki nak pegang novel ni.
jangan jeles ye. tak baik. insyaAllah ada la rezeki tu nanti. hehe.

lepas booth Jemari Seni aku jalan la keliling book fair tu.
bila patah balik kat booth Jemari Seni dalam pukul 11 lebih.
tengok la ada lagi ke tak kan novel tu. tapi tapi.
ada nota yang ditulis di kadbod untuk notis kepada pengunjung.

"Harap Maaf. Novel Hlovate - Contengan Jalanan sudah habis.
Sila tunggu sehingga stok yang akan datang. Terima kasih."

lebih kurang gitu la ayat dia. aku pun what the ...?
baru sejam lebih dah SOLD OUT? laju gi-la. fuuhh.
alhamdulillah aku dapat rembat dulu. kalau tak nangis tak berlagu kang.
okay. tu over la. tapi betul la. memang putih mata nanti. huhu.

on the way balik ke Penang memang aku baca novel ni
nak tengok apa yang Hlovate nak ketengahkan kali ni
so sepanjang dalam train dari pukul 10 malam sampai 5 pagi
aku tak tido langsung mengadap novel tu. orang lain tido je.
best jugak layan novel dalam train. sejuk je. permandangan kat luar gelap.
sorang sorang je kat seat. fuuh. masyuk gler. memang layan la.

so overall aku cakap novel ni best. bagi aku la. tak tau bagi korang camne.
dua kisah dalam satu cerita. Fend dengan K². menarik. :)
okay. tak nak spoil banyak banyak. haha.

pernah korang terfikir kenapa kita hidup?
kalau korang sedang mencari erti hidup sebenar, baca la. :D

"there's a difference between living life and merely being alive"
Hlovate

yours truly,

7 comments:

mcm ni lah said...

wahhh jelesnye,.

syafiqah syahirah said...

okayy.aku jeles.hehe

peep said...

naseb bek aku x penah bace buku..haha

Nur Atikah Yusof said...

ahh..mmg sedih giler , pegi buku tu dah sold out!warghh!!!

Ana Farha said...

waah~hlove tuu..
nak bce gak~ )=

: : Fiera : : said...

jeles jeles.
tak sabar na abes exam..
:p

farahin :) said...

best sangat cte ni..

suka watak chad. tp sedih la sbb dia meninggal :(

but still, hlovate memang byk bg info and dakwah.

i love her/him veryyy mucchhh.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Truly Stars