Monday, February 28, 2011

Seram Seram


okeh. kita bukak cerita seram sket.

hari tu masa tengah lepak2 tiba2 Hafiz cakap ada cerita best.
so bukak la laman web Blog Serius. mak eh. tajuk pun.

so kami pun baca la bersama. okeh. lepas baca memang seram.
erk. korang pun nak tau cerita apa? jom baca dulu sebelum teruskan.

BACA BACA

then kitorang pun bertanya. betulkah cerita ni?
memang wujud ke hantu kat situ? hmm. Shah Alam.
Seksyen 2. dekat dah tu. selalu pegi takde dengar pape pun.
takpe la. mungkin betul mungkin tak kan.

24 February 2011

lepas balik dari KISAS. lepak kat Plaza Alam Sentral.
pastu kitorang taktau nak buatpe dah. ingatkan nak tengok Fye.
tapi dia tak tau ada kat mana kan. hmm. nak buat apa eh.

tiba tiba keluar idea. baek punya. jom cari rumah tu!
yup. rumah tu. so perjalanan bermula. firstly cari Wet World.
okeh. dah jumpa entrance dia. cari perumahan depan rumah tu.
memang ada. memang betul2 depan Wet World. ok. masuk la.
then kitorang pusing2 dalam perumahan tu. masuk setiap simpang.

ada satu lane tu kitorang lalu nampak rumah usang yang kosong.
eh? rumah ni ke? so stop tepi jalan. ambik notebook Hafiz. broadband.
online. bukak balik entry tu. eh eh. tgk gambar. tak sama pun.
ok. salah. takpe2. teruskan pencarian. so jalan lagi.
kitorang lalu entah jalan apa. cari jela rumah yang mana mana sama.

then lalu satu simpang. semua cakap. eh yang tu. yang tu.
so patah balik. stop depan tu. mak aih. memang sama! serius.
semua sudah mula cuak. nak turun ke taknak. tapi takpe la.
Azyan ambik gambar rumah tu guna phone aku. tapi dari dalam kereta jela.
nak turun kang ada benda kejar tak sempat lak nak lari kan.

lepas ambik gambar apa lagi. blah laaa! tak kan nak duduk sampai malam.
ambik jalan straight to main road. bila keluar tu eh eh.
memang dekat je dgn Seksyen 2. KFC sebelah situ je. fuuh.

so ini gambar yang diceritakan dalam blog tu



dan ini gambar yang kitorang ambik


Azyan ambik angle yg sama. baik punya. sama tak?

so konklusi, rumah tu sememangnya wujud
tapi cerita tu tak tau la betul ke tak.

ada sape2 nak buktikan? pegi la masuk dalam.
try ambik gambar busut tu. nak lagi best,
ambik Nokia 3310 tu. haha. kitorang takde masa la.
eceh. padahal takut tu. haha. pandai2 korang la ye.

alhamdulillah takde pape yg tak baik jd. fuuh.

yang benar;
Akif, Azyan, Fara, Hafiz
pengembara misteri alam mistik

wahaha. nama nak gempak je.

yours truly,

11 comments:

luvly mya said...

my friend did go to the house before. ahaha. tapi die x masuk. kawan2 dia je yg masuk and yang masuk tu kata seram sejuk jugak la and memang ada nokia 3310 dalam tu. kih3

Akif said...

uish. yeke? biar betikk. wahahaha. gler lah. x ambk ke?

Fara 'Azura said...

btl ke ad 3310 tu? pergh. akif, jommmm

Akif said...

2 la psl. nk ambk x? jom jom. haha

AzyanAaziz said...

qutham n fara,bla la korg berdua. nk suh ambek gambo pon x berani, ini kan pula masuk dlm tu. HAHAHAHA. :P

Akif said...

eh. tlg laa. ko tuh yg x brani. fon ak jgk ko gne. hahaha. brani jom aaa.

Raja Ahmad Kamil said...
This comment has been removed by the author.
Raja Ahmad Kamil said...

Perghhh... Seram sungguh aku baca cerita tu. dah la baca waktu malam then semua org dah tidur dlm bilik. sorg2 dkt ruang tamu. huhuhu.. x kisah la betul ke x, tapi pengajarannya tetap ada =)

P/s: jom p ambil hp tu..aku berani! haha..

Akif said...

tau xpe. bese la uh. haha. eleh. try pegi dlu tgk. brani ke x. haha

Anonymous said...

as-salam.
Memula ni ak nk ckp sket,cter ni mmg betol dn ak knal sgt ngan penulisnya. Yg korang bc kt blog serius tu da kna edit sbnrnya.Dr tajuk smpai la ke isi perut cerita tu da bnyk gile kna edit.Kiranya da x "ori" la.....

laman sembang asal kt link ni http://gengcerita.activeboard.com/forum

kt laman ni ko bleh chat ngn penulis asal cter ni nama dia mr.Q

Akif said...

uish. ye ke? time kaseh byk2, anonymous.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Truly Stars