Sunday, March 6, 2011

Journey Continues - 270211




sambungan daripada post sebelum ini

the journey continues

26 February 2011


8.30 pagi camtu bangun. tgk2 Muzzammil dah takde.
call tanya tengok2 dah ada kat airport hantar ayah dia. so takpe la.
suruh Hafiz mandi. kena siap awal pagi tu. dia kata tak nak.
dia tido lewat semalam. aku pun tido lewat jugak. so takde sape dah la.
kejut Akip bangun suruh dia mandi dulu. haha. kitorang pegi layan X Box.
sementara tunggu Akip mandi. pastu tukar orang pulak. ok la kan.

Muzzammil balik. diorang breakfast. aku dgn Muzzammil pegi office.
kena tunjuk segala index yang dah siap. ni untuk final touch.
so pekerja dia tengok la semua. kena buat perubahan sikit. adeh.
so touch up balik mana yang tak kena tu. at last ok jugak. fuuh.
habis keja nak dekat pukul 11 dah kot. terus balik rumah.

sampai2 je terus pack barang semua. tak sempat breakfast pun.
masuk kereta terus jalan. mata masih ngantok. pening lagi.
bergerak ke UM. ambik Nisa. yang lain kat sana baru nak mandi. hampeh.
Nisa dah standby awal. bagus2. haha. terus sampai, pegi Kolej 12.
ambik dia bergerak ke Seksyen 2. dalam kereta berbincang pasal lagu.
lagu Ella dgn Tam Spider tuh. at last dapat jugak jawapan.
Dunia Batinku. hampeh betol. hahaha.

sampai Plaza Alam Sentral. masuk cari parking. turun.
Azyan and the gang ada kat PKNS. takpe la. kitorang naik dulu.
dapat ais krim free yang kurang sedap. lapar punya pasal tibai jugak la.
jumpa Fara. then pegi solat Zohor kat surau atas. pastu turun balik.

jumpa yang lain. Lia pun ada. rakan sekelas yang lama tak nampak. haha.
aktiviti pertama makan. semestinya. lapar giler kot.
duduk kat meja. pegi order. at last tak habis jugak. hampeh betul.
tiba2 hilang selera makan pulak. naseb baik Muzzammil ada. bagos2.
makan sambil sembang pasal cerita hantu rumah sewa tu. excited je.
diorang pun nak pegi tgk la tu. haha. suka hati korang laa.

lepas makan baru kitorang ke tempat yang terbaek. bowling.
ramai org. so kena queue. takpe. Mimi kata ada snooker.
so masuk jela. waahhh. lama gila tak main benda alah ni.
so ambik je la. main 4 org. lelaki je. yang lain segan la pe la.
tak pernah main la. bukan nak try. Azyan pun sama. ceh ceh.
so tgk je la kitorang yg amatur ni main. hahaha.

lepas dah settle kerana mereka mereka ini kacau game kitorang
lagi sket je nak habis dah tau. tak kisah la lama pun. haha.
kitorang teruskan main bowling pulak. macam biasa laa.
dua lane oh kitorang ambik. main je. hentam saja. fuuh.

nama champion takde. biasa la tu. haha.

lepas main kitorang pegi solat dulu la pape hal pun.
then turun balik. diorang bawak pegi tempat baek punya.
yeahh. dah lama tak pecah suara. slack Syamim takde la pulak.
takpe2. layan saja. 10 lagu sudah. kitorang 4 org je. yang lain kat lain.
walaupun lagu Dunia Batinku takde, kitorang hentam lagu lain.
fuuh. sakit tekak hilang suara. dah lama tak rasa. haha.


teringat zaman dulu2 kat CP. kita bersama. haha.

then pegi surau solat Maghrib. turun bawah. bincang camne nak balik.
at last dapat keputusan. Mimi and the gang ada aktiviti lagi malam tu.
so kitorang jumpa kat seksyen 7. Nisa ikut diorang. Tiah dgn kitorang.
on the way tu Hafiz suruh singgah rumah sewa berhantu tu. tunjuk kat Tiah.
haha. layaan. lepas tu pegi Delta. tinggal diorang kat situ.
aku dgn Muzzammil pegi ambik yang lain kat Kolej Mawar.

parents Azyan dah sampai kat seksyen 7. so jumpa diorang sekali.
ambik budak2 kat Delta join sekali. makan ramai2. fuuh.
pak cik Aziz belanja lagi. uish. segan betol la. asyik belanja je.
takpe. saya dah kerja, banyak duit saya belanja pak cik pulak eh. hehe.
habis je, Azyan dan family nak pegi dah. ok la camtu.
time kaseh banyak. jumpa lagi nanti Azyan. jaga diri baik2.
jaga Awak tu jugak baik2. haha. insyaAllah jumpa lagi. :)

Hafiz dgn Muzzammil pegi hantar Tiah kat Kolej Mawar. Akip pun ikut.
dia nak jumpa budak sekolah lama dia. Bila. so takpe la.
kitorang ni berjalan balik ke Delta. sembang2, lepak depan Delta tu.
macam2 la kitorang sembang. diorang ni tak datang2 pun lagi.
aik? takkan Hafiz nangis teruk sangat sampai tak nak balik.
haha. takpe2. so tunggu je laa. at last datang pun diorang.

ambik barang tu. bagi kat dia. fuuh. harap2 suka la kan.
study betul2. jaga diri baik2. jumpa lagi nanti. insyaAllah.
ingat apa yg saya cakap. ok? lepas tu kitorang pun gerak balik.
destinasi - CFS. pape hal balik sana ambik barang dulu. fuuh.

sampai je masuk dalam. lepas dgn pak guard. naseb baik.
masuk bilik pack segala barang yang tertinggal. hantar kunci bilik.
sumbat dalam kereta. then bertolak ke UM. cepat je. haha.
sampai UM angkat barang. berpisah dgn Muzzammil kat situ.
dia balik rumah. time kaseh byk la weh. jumpa lagi nanti.
pastu naik bilik nak rest. sembang2 kejap je. pastu terus tertido.

p/s: jgn risau la, Hafiz. aku doakan. insyaAllah. hehe.

27 January 2011

awal2 lagi Hafiz dah bangun. dia kena pegi awal.
train pukul 8. so takpe la. kitorang salam2 pastu dia pegi.
kitorang sambung tido. haha. pukul 9 bangun balik.
siap2 semua. Akip ikut aku. dy nak jumpa kawan dia sekali.
so ok laa. turun bawah jumpa Siti. ambik teksi terus.
bergerak ke Sunway dulu. berpisah dgn Akip kat situ.
jumpa lagi, Akip. jgn risau. insyaAllah. haha. then teruskan perjalanan.
semestinya - Lapangan Terbang Antarabangsa Subang
12.35pm : depart to Penang

the journey ends

28 February 2011

Happy Birthday, Aisyah Amnan.
507 classmate. may Allah bless you.

akan bercuti panjang. tak tau sampai bila.
so kena plan la cuti ni nak buatpe. hmm.

home sweet home :)

yours truly,

2 comments:

Peqaxlol ;DD said...

hehe tenks letak blog i... cewah ~

Akif said...

takde hal laa. :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Truly Stars