Thursday, March 10, 2011

Currently


currently; just finished watching this drama
yup. Korean drama. jangan tanya kenapa aku layan.



My Girlfriend is A Gumiho

Park Dong Ju ~

aku tau aku lambat tengok cite ni. bese la.
lelaki buatpe nak layan drama2 ni cepat. haha.

best jugak. boleh ketawa, boleh menangis.
jalan cerita yang sangat menarik. tak complicated. senang faham.
ketawa di permulaan. menangis di pengakhiran.
aku nangis? tolong la. bukan macho la kalau nangis.
tapi kalau dah jiwa pun tengah serabut nak buat camne kan.


Park Dong Ju. lakonan Min No Woo.
serious. sangat amat cool. memang coolio habis.
tabik la. kalah hero. haha.

soundtrack dia pun boleh tahan. kena dengan scene.
antara lagu-lagu yang best dalam drama ni :

Lee Seung Gi - Losing My Mind
Lee Sun Hee - Fox Rain

kepada sesiapa yang belum tengok, sila la tengok.
aku tak nak la spoil kat korang cite ni kan.
recommended. insyaAllah tak menyesal. haha.

******

currently; reading this



Langit Ilahi 3 : Fanzuru; Maka Lihatlah
by Hilal Asyraf

entah kenapa aku suka baca karya2 Hilal Asyraf
menarik. ayat yang tak begitu dalam. mudah difahami.
paling penting. kena dengan jiwa aku sebagai remaja.
eceh. remaja ke? haha. ye la kot.

aku dah baca novel2 dia yang lain sebelum ni;
VT dan Terasing;
ini novel. bukan buku motivasi sangat la. memang best. terbaek.

dan akan baca novel dia yang lain; dah ada tapi belum baca;
Matahari dan Sinergi;
insyaAllah

korang pun baca la. mana tahu dapat manfaat jugak. recommended. :)

******

currently; feeling miserable

ni la jadi bila hati panas. syaitan senang masuk dan menghasut.
ego jadi tinggi yang teramat. yup. aku tau semua itu.
salah aku. tak patut aku cakap camtu pun. mengong.

you. i don't want anything from you.
just do what you wanna do.
you have to do nothing for me except one.
stay focus. it's your future. don't think about that anymore.
that's all i want. that's all. please. as you wished. i won't find you.

you have friends who will always be there for you
who can be your shoulders to cry on. who can hear all your problems.
who always ready to help you anytime you need a help.
you. yes. you should be proud. and thankful.

******

okay. sudah. mahu tenangkan hati.
nak habiskan novel2 yang belum baca.
nak settlekan movie2 yang belum tengok.
macam macam lagi la nak buat. macam banyak je.
tapi rasanya takde la banyak mana pun.

tak kisah la. btw, i'm going to Indonesia.
ikut conference ISDEV. please pray for us, guys.
thanks a lot. :)


"Aku berlindung dengan kalimah Allah yang sempurna
dari kejahatan yang telah dicipta"

******

Azyan sudah balik ke sana. last minute je. sian sian.
dah mesej aku cakap dah selamat sampai. alhamdulillah.
eh. dah ada internet terus contact aku aaa.

Lek2 pun dah balik. tak sempat jumpa dia kat sini.
sempat la cakap dgn dia sebelum diorang berlepas tu. huhu.
Syamim dgn Muzzammil pun akan balik sana jugak nanti.
insyaAllah ada rezeki jumpa lagi. fuuh.

one more, it is released. yes. :)
HERE

currently;

"i know i am bad. i am sorry"
"if it's not worth, don't wait"

yours truly,

3 comments:

budak ice said...

ehh..laki pn tgk cite korea?
oopss tertanye lak..hehe

Akif said...

eh. bese la tu. haha.

Anonymous said...

sebenarnya.. saya sendiri pon tertarik dengan park dong ju tu... and saya suka dan setuju dengan apa yang awak tulis....
hehe..saya sendiri rasa terkejut sbb ada jugak lelaki yg tgk cerita korea...
papepon, saya suka gila blog awak. nice n simple......
wassalam....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Truly Stars