Thursday, March 31, 2011

71 : Into The Fire

oleh kerana kebosanan yang amat
dan mungkin juga kerajinan yang terlebih sikit hari ni
nak cite la sikit kat korang pasal satu movie ni
aku tau ramai dah tengok. aku pun mungkin lambat dah.

dah penah mention kot
tengok tajuk pun tau kan. yup.

71 : Into The Fire



firstly, ini cerita sejarah Korea Selatan. cerita benar.
so memang menarik la. penuh saspen dan pengorbanan.
perasaannya macam kita berada di zaman peperangan dulu
dapat rasakan macam mana orang2 dalam peperangan

korang feeling tak baca novel Bukit Kepong masa form 5 dulu?
penah tengok tak movie Bukit Kepong arahan Jins Shamsudin dulu?
feeling kan? pergghh. dan bahawasanya aku ingin memaklumkan
bak kata Hafiz, "ini filem Bukit Kepong versi Korea"

yup! exactly. tak percaya? anda tengok la sendiri.

dan yang paling penting kenapa cerita ini best;
sebab watak utamanya adalah Choi Seung-hyeon
atau nama glamour beliau T.O.P of Big Bang!
oh yeaahh. sangat cool oh. walaupun muka innocent.

dan dengan ini jugak lah T.O.P mendapat anugerah di
2010 Blue Dragon Film Awards



New Actor: Choi Seung-hyeon (T.O.P, “71-Into the Fire”)

Popularity Award: Choi Seung-hyeon (T.O.P)

memang terbaek la sorang ahli Big Bang. walaupun orang ramai cakap
dia macam kayu. menari pun stiff. cakap tak banyak. cool je.
tapi still boleh berlakon pe. memang berbakat.

tengok tengok. muka tak bersalah je.

bukan tu saje. ahli2 Big Bang yang lain pun boleh je berlakon.
tak percaya? tengok la Secret Garden Parody yang diorang buat.
tak pun Boys Over Flowers punya Parody yang diorang buat
tak pun parody2 yang lain la. memang hampeh giler2 la. HAHAHA.

nak tau lebih lanjut, korang tengok sendiri la ye. :D

******

sekarang aku suka rap G-Dragon. entah. macam ada gaya tersendiri.
memang terbaek dari ladang la. tak percaya dengar sendiri.
walaupun kadang2 poyo jugak. rambut entah apa apa. haha.

user posted image

sarangeun falling ne mal hanmadimyon nomoga ~

yours truly,

2 comments:

Peqaxlol ;DD said...

ahak akif. tau la ko minat gegila kat big bang. ohh~

Akif said...

uish. ko mmg pandai. haha.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Truly Stars