Sunday, February 27, 2011

Long Journey


Bismillahirrahmanirrahim

the journey starts

23 February 2011

masih keletihan. tunggu Hafiz habis exam dia.
at last baru kitorang makan siap2 kat cafe.
pastu gerak terus ke KTM. menuju ke Nilai.
sampai petang kat sana. kakak ambik. fuuh.

duduk rehat jap kat Jati. ingatkan malam baru nak jumpa.
tgk2 Safwan cakap ambik dia bawak ronda Nilai. ceh.
macam tak biasa duduk Nilai je mamat nih. haha.
so pegi Nilam. ambik dia lepak2 kat Dataran Nilai.
sembang2 dgn beliau. biasa la kan. bukan selalu jumpa.

solat Maghrib di masjid. jumpa Qawi. haha. pastu pegi Mcdonald.
Farah dgn Ain dah tunggu. join diorang je la. sambil sembang2.
beberapa minit kemudian Azyan dan keluarga datang. alhamdulillah.
niat di hati nak makan nasi lemak terbaek. wokeh la. Farah bawak.
tempat tu ada karaoke siap. haha. makan2 sambil sembang.

family Azyan dah nak balik lepas habis makan. kitorang sembang lagi.
terima kaseh banyak, pak cik Aziz belanja kitorang makan. eheee.
tapi tu kira janji kau dah lepas ke, Yan? hahaha.
sembang sampai pukul berapa entah. lepas tu hantar diorang ke Nilam.
aku dengan Hafiz balik umah rest cukup2. fuuhhh.

24 February 2011

bangun pagi2 tgk kakak2 ni tak siap lagi. adehh. Azyan dah call dah.
habis je diorang siap kitorang terus siap2. then ambik kereta ke USIM.
FPQS. ambik Azyan kat situ. dia kata sempat jumpa dak2 USIM lain.
aiseh. kitorang lak tak sempat. takpe la. thx, Safwan sanggup tunggu. hehe.


mereka di FPQS
credit to Safwan for the pic :P

pape hal pun pegi isi minyak dulu kat Petronas. budak ni pun nak tukar. haha.
pastu kitorang bergerak la ke UIA Nilai. Suhaida nak jumpa kejap.
nak bagi makanan yang dia belanja. sebab aku tolong dia buat presentation.
rezeki jgn ditolak. sampai2 tunggu dia takde langsung. pegi ambik kat guard.
hampeh betol. taknak jumpa lak. mende la budak ni. pelik2 je. biar la.
janji dapat nasi lemak ayam. utk Hafiz pun ada. choki2 dgn 7Up. thanks.

then terus bertolak ke PJ. sepanjang perjalanan borak je keja.
Azyan pun takleh tido. walaupun ngantok. padan muka. wahahaha.
sembang macam2 la. segala topik bagai keluar. gelak je keja. haha.
Hafiz pun dah habis satu bungkus nasi lemak dia sepanjang perjalanan.
ceh. hampeh betol mamat nih. akhirnya sampai ugak UIA PJ. fuuh.
alhamdulillah. ternampak Daeng dgn Nuzul nak pegi Midvalley depan gate.
sorry la korang. takleh join. hehe.

sampai je terus parking. pegi A Cafe. makan laaa. lapar ohh.
makan sambil sembang. nak kena tunggu Amal habis exam.
Azyan stay kat situ tunggu Amal. kitorang balik bilik la kemas mana patut.
pastu rest jap. baring. tutup mata. fuuhhh. then dalam 12.30pm bangun.
ajak Hafiz sebab kena gerak dah. panggil Azyan. lepak kat bilik Amal dia eh.
so kitorang pun bergerak ke destinasi seterusnya - UM.

jumpa Akip dekat depan Kolej 12. nak jumpa kak Yan dia kata.
so sembang la jap. aku pegi blok A. naik bilik ambik AWAK.
sumbat dalam kereta. pegi balik kat diorang. sembang2 jap.
tegur Yani jgk. muka pelik je dia. haha. then kitorang pun nak gerak dah.
Azyan nampak Awak boleh buat muka takde perasaan. wahaha.
Akip takleh ikut. dia kata nak siapkan keja yang tak siap. ye ye la tu.
laptop bagi kat Akip. dia nak guna petang tu. so takpe la.
maka kitorang pun meneruskan perjalanan ke destinasi seterusnya.

atas idea last minute daripada Hafiz. maka kita akan ke KISAS.
lama kot tak pegi. dan Azyan berpakaian sebegini. redah je. haha.
sepanjang perjalanan dalam kereta, hafiz bergayut je. dengan sape lagi kan.
perkataan tu je yg aku dgn Azyan dengar. sebut kuat2 lak tu. wahahaha.

ikut je jalan biasa. nak masuk Klang dah confuse jalan. silap jalan.
ada lori baek punya lalu kat depan menyebabkan kitorang terpaksa U-turn.
patah balik masuk Shah Alam. alang2 tu terus call Fara ajak sekali.
tunggu dia siap. ambik dia. memang gila punya last minute.
Tiah segan nak ikut. naseb la Hafiz. wahahaha.

sampai KISAS. fuuh. ramai yg amat la kereta kat sana.
rupa rupanya ada mesyuarat pe ntah. lagipun ada hoki.
so memang ramai la. budak2 ni mcm tak belajar je. takpe2.
parking dulu. aku dgn Hafiz turun dulu. Azyan segan nak turun.
ambik slip SPM. slip 1119 belum siap. takpe la. pastu hujan.
adeh. takpe. Azyan ambik sweater aku. Fara teman masuk pejabat.
naseb baik tak jumpa sape2. cuak habis dah tu. wahaha.
then pegi ronda dgn kereta satu KISAS. dgn aspura kitorang redah.
naseb la student nak kata apa pun. haha. pastu pegi solat kat masjid.

teruskan perjalanan ke Mydin, Klang. ada pesanan daa.
then balik ke Shah Alam. awal lagi ni. so jalan2 je laa.
tgk2 sampai kat Plaza Alam Sentral. stop jap. beli donat.
lapar oh. makan sambil cerita2. ada cerita hot punyaa.
cerita hantu. perghh. memang best la. story dalam kereta.
memandangkan takde apa nak buat sementara tunggu Mimi habis;
dan juga untuk membuktikan cerita tu benar atau tidak;
kitorang membuat keputusan. keputusan apa? cerita apa?
haaa. nantikan di post yg akan datang. HAHA. sini sini.

Mimi bagitau diorang ada rehearsal kat SACC. so ok la.
kitorang gerak ke sana. park. masuk dalam. fuuhh.
dinner UiTM ni dasat gak. tgk diorang rehearsal jap.
pastu kitorang hantar mereka ini ke campus. Kolej Mawar.
diorang masuk dalam. kitorang cari surau. solat Asar.
stay sampai Maghrib jugak. then ambik balik.

tiba tiba Muzzammil call. urgent. kena buat presentation.
adeh. takpe laa. kawan kan. tolong je laa. so on je.
tolong kawan sekarang, nanti kawan tolong kita balik kan.

budak2 ni takleh join sebab ada hal. ada kelas la semua.
takpe2. kitorang makan kat seksyen 7 je. pilih tempat.
ok. set. semua memang lapar yang amat. haha. order.
pastu sembang. macam2 la sembang. macam2 cerita keluar.
takleh blah betul. layan je. segala cerita hantu pun keluar.
oleh kerana Azyan bersetuju untuk belanja makan, Hafiz rela
menceritakan jalan cerita Khurafat. hahaha. thankie, Azyan. :)

habis tu hantar dia balik. hantar diorang balik.
kitorang pun mau balik. sampai UM dalam 3o minit je.
haha. letak kereta kat situ. naik atas ambik laptop.
ambik barang tunggu Muzzammil datang. ayah dia ambik.
so teruskan perjalanan ke rumah beliau di Gombak.

pegi pejabat jap ambik bahan. balik rumah. rehat.
wahhh. X Box 360. aku dgn Hafiz yang tak pernah sentuh teruja.
sentuh buat pertama kalinya. layan game Smackdown VS Raw. haha.

X Box maaa

then buat kerja sket. start dgn intro. dgn proses memilih template.
yg lain takleh nak teruskan sebab bahan tak cukup. adehh.
penat. pukul berapa entah baru tido. fuuhh.

25 February 2011

pagi2 lagi dah bangun. siap2. terus pegi pejabat. tunjuk intro yg siap sikit.
then pegi breakfast. pekena roti canai dgn teh tarik. pastu baru balik UM.
Muzzammil pun ikut. sampai sana ambik kereta. terus balik UIA.
naik bilik, pack betul2 punya pack. ambik je yg mana sempat.
barang2 nak bawak balik Nilai. sumbat semua dalam kereta. haha.
nak bawak balik Penang tak sentuh lagi. takpe2. pastu terus bertolak ke Nilai.
kakak nak guna kereta tengah hari nanti. so kena sampai awal.

Hafiz tak ikut sebab pak cik dia nak datang ambik barang jugak.
ajak Akip sekali. pegi ambik dia kat UM. dgn Muzzammil pun gerak ke Nilai.
sepanjang perjalanan buat lawak je. sembang2. hahaha.
dalam 45 minit cmtu dah sampai Nilai. cepat jugak kan. lepak kat umah.
kakak guna kereta jap. dia balik kitorang pegi solat Jumaat kat masjid.
jumpa Safwan lepas solat. sembang2 sambil pekena nasi ayam.
ingatkan dia nak belanja. ceh. haha. pujuk dia untuk esok.
tapi tetap jugak takleh sebab ada keja dia tu. takpe laa. huhu.

port baek punya untuk kami makan

balik rumah ambik barang. naik teksi ke KTM. bertolak balik ke KL Sentral.
jumpa Hafiz sekali kat KL Sentral tu. dia datang dari UIA.
urgent. presentation tu nak secepat mungkin. adeh. ayah Muzzammil datang ambik.
balik terus ke pejabat. bahan dah ada. tapi belum complete. ok la kan.
duduk bilik mesyuarat tu buat kerja. siapkan segala intro. edit index sekali.



Muzzammil dgn Akip pegi ambik laptop kat mana entah. Hafiz teman aku.
dah siap. solat semua kat situ. sampai Maghrib jugak la. baru diorang balik.
jam kat KL petang2. biasa la. lepas tu turun dinner kat bawah.

oleh kerana memang perut kelaparan yang amat. so bedal je laa.
nasi arab baek punya. sorang satu pinggan full. banyak tak banyak tibai je.
kenyaaannggg. fuuh. alhamdulillah. thanks la, Muzzammil belanja. hehe.


balik rumah. rehat jap. fuuh. ayah dia ada keja lagi. so kena tunggu dulu la
sebelum nak siapkan semua sekali. so sebelum tu kitorang main X Box la dulu.
PES 11 maa. best oh. hahaha. sanggup beli bateri siap2 tu. semangat2.
Akip layan PSP sekali. haha. memang lepak sementara menunggu kerja.


X Box timee~

ayah beliau balik. sambung buat kerja. 12 lebih dah kot. takpe2.
pilih mana yang sesuai. ikut slide. arrange balik. set. masa utk kerja.
kena buat satu satu. so mengadap la laptop tu nak siapkan kerja.
edit gambar satu satu. tukar saiz. masukkan. edit lagi. fuuhh.


dalam pukul 4 Akip tido dulu. takpe la. nak buat tuto konon. hampeh. haha.
Hafiz dgn Muzzammil ada je layan X Box. tak ngantuk lagi diorang.

siap dalam pukul 5 lebih. fuuh. akhirnyaa.
mata dah berpinar pinar. kepala dah berputar.
Hafiz tengah layan Youtube lagi. adeh mamat nih.
terus landing sebelah Muzzammil kat katil. tido tak sedar dah.
esok kena bangun awal. ada perjalanan lagi maa.

the journey does not end yet

yours truly,

2 comments:

muzzammil said...

ceit.. bagi lampu tinggi kat alphard.. seb bek x kena kejaq..

Akif said...

uish. diam diam. haha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Truly Stars