Monday, February 7, 2011

DBP


apa? apa? Dewan Bahasa dan Pustaka.
ish ish. ada ke pulak. takde takde.
baca dulu.

untuk pengetahuan, ada request
so sian la pulak tengok muka masam je tak habis
budak2 ni takleh biar camtu je. susah nanti.
terganggu emosi, semua kerja takleh jalan. susah2.
so yes. post ini untuk anda.

okay. an old friend of mine. junior setahun.
kenal masa form 2. masa budak2 lagi kan.
masa aku kat Mashoor. masa belum PMR pun.
kenal. rapat. walaupun tak pernah jumpa.
i repeat. TAK pernah jumpa.

nothing much to describe. from what i know;
tall. pretty. charming. intelligent. loving. caring.
friendly. understanding. easy to go with.
yang lain kena tanya dia la ye.

form 2, 2006. sekarang 2011 dah kan. 5 tahun dah.
macam2 dah jadi. betul. apa jadi? tu korang tak perlu tau kot.
biasa la kan. 5 tahun lama. macam2 boleh jadi.
macam2 boleh berubah. yup. betul. kitorang manusia.
so menjalani sebuah persahabatan mcm manusia lain jugak.


macam2 jadi antara kitorang. suka duka pahit manis.
tak pernah jumpa. contact macam biasa je.
we're getting know each other
through cyber world and communication.
pelik ke tak, tak kesah la. hantam saja.
sebab rapat, ramai yang salah faham. adeh.
tak kesah. itu cerita lama. biarkan~

kenal 5 tahun, tak pernah jumpa. but then;
tiba2 cakap ada kat KL. so takpe laa.
pastu Fara cakap ada orang nak jumpa. okeh.
dah agak. mesti budak ni. ceit. well well.

sama je. macam sebelum ni. macam yg disangka.
macam yg dikenali 5 tahun lepas. semua.
attitude, appearance, all. sama sahaja.
tak tau la aku ke yang lain. mungkin jugak kan.
tapi yang penting aku lagi tinggi dari dia la.
tu la. dulu berlagak sangat. wahaha.

takpe takpe. have a chat and snack.
DSLR yg macam pistol tu. takut aku tengok.
C510 diambik. cheh. naseb baek tunang aku tak call.
fuuhh. tak terkantoi. bagos2.

sebelum berpisah, jumpa family dia.
ayah dia, Azri dan Aiman. sama je korang. haha.
so betul la kan. nothing much to say. semua sama je.
yang lain pun sebab ini first time. tapi ok laa.

eh. apa? siapa dia? laa. tak tau ke?


Dia Budak Penang

pape hal pun terima kaseh daun keladi atas semuanya
ada sumur di ladang, biar la kat sumur tu.
ada umur yang panjang, jumpa lagi kita
ada rezeki nanti jangan lupa belanja.
insyaAllah.

all the best la dalam hidup ye, anda.

yours truly,

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Truly Stars