Saturday, February 5, 2011

CNY Break


31 January 2011


kelas macam biasa. hari ni habis kelas awal.
tgh rehat2 dapat message. erk. ni kenapa pulak ni.
tiba tiba cakap nak balik. sorang2 pulak. adeh.
so terus ke universiti jumpa. ke KL Sentral.
hantar sampai situ je. malam ada hal. huhu.
pastu ada la org nak kejar. ish2. korang nih.
tak faham betul la. haha. takpe la. janji semua ok.

petang tu ada iftar kat SMAWP3. tapi tapi.
Daeng tak nak. so tak nak la pegi. segan sehh.
malam kelas chemistry. nak habiskan silibus. ngantok. penat.
habis kelas; balik bilik baru nak menghadap buku computer 2.
array oh array. adeh.

sudah masuk bulan February daaa
kejap sangat sangat

1 February 2011

hari ni pegi ambik borang pre-booking room dengan Safwan
yup. nak book bilik awal2. utk sem 4 nanti.
so aku akan bersama roommates ku yg terchenta
Safwan, Hanis dan Dania. 4 org je sebilik. insyaAllah.

yup. quiz comp. pasal Array. adeh. pekebende la semua ini. huhu.
memang redah je la. dah tak paham. adeh.
malam ada kelas chemistry pulak kat seminar room.
tgh2 kelas dapat message dari Amir

"kau datang tak meeting malam ni?"
"tgk la kalau kelas habis awal, aku datang la"

petang tadi dapat info ada meeting pulak malam ni. adeh.
so lepas kelas dalam 10 lebih pegi la LY tu
tgk2 semua main board dan head committee dah ada
so join je la. post mortem utk MRI baru je habis.
sekarang post mortem utk setiap biro dan tugas masing2
yup. segala ketidakpuashati diluahkan masa ni
mcm summary setelah 2 sem pegang jawatan
so ok la kot. muhasabah. jadi pengajaran utk masa akan datang.

biro pub info alhamdulillah ok2 saje. fuuhh.

lepas tu ada kejutan. uish. kak Hazirah belanja makan.
sebagai tanda menghargai kerja kitorang bersama.
wah2. memang tgh lapar masa tu. apa lagi.
cekik beramai-ramai laaa. haha.


Umarqayyum dan Presiden. haha.

roti john. kek coklat pun adaa

makan jom MAKAN

alhamdulillah aku boleh bekerjasama dgn semua committee
thanx, korang selalu tolong aku. korang memang terbaek! :)

habis je meeting dan jamuan kecil-kecilan dalam pukul 1.
balik bilik baru nak sentuh lab report chem tu. haha.
naseb baik Nuzul dgn Hanis pun tgh buat. join je la.
tiba tiba diorang cakap kelas RIM esok cancel. chantekk.

malam tu lepas habis buat report, ramai2 tgk cite Ngangkung.
pukul 3 jugak la baru nak tido. fuuh.


2 February 2011

siap2 packing untuk balik petang nanti.
sebelum keluar pegi hantar lab report. pastu teruskan perjalanan.
ke Midvalley. ada orang tu nak hantar kawan sorang dia balik. haha.
patut laa. eceh. so jumpa diorang kat sana.

ramai jugak org. biasa la kan. weekend mcm ni.
tapi pagi2 ni ok lagi la. pegi breakfast kat McD.
ada request nak tgk ni. so layan je la. tade hal.


well, boleh la. best je. then pegi lunch kt KFC.
sembang2 sambil makan. fuuh. kenyang.
pastu kena balik dah. balik awal la kan. malam ada plan.

sampai kat KTM ada la pulak surprise. adeh.
ni sape la yg ajar ni. dah pandai dah ni. ish2.

white choc && my wish

thanks. thanks a lot. :)

balik Nilai. petang tu rest. malam keluar pulak.
ke Cyberjaya. well, mau dinner la kan.
Saba' Restaurant. tgh lapar la katakan.
habiskan nasi kabsa kambing baek punyaa. fuuh.

malam tu tgh relax2, tiba2 ada call

Azyan! dari jauh call. terharuu. ingatkan takleh contact kat sana lagi
Mesir kan potong segala benda komunikasi nih.
tapi org risau kat kau, kau boleh bantai gelak. ish2.
pape pun alhamdulillah kau still selamat. :)

3 February 2011

Chinese New Year break!

bangun di awal pagi. terus ke KLIA.
abg Adi dan family landed 7.30am. dari Cairo. transit di Paris.
ke Malaysia. alhamdulillah. semuanya okay.
jumpa abg Nazri, abg Mozack and family
pegi breakfast sama2 kat Nilai. pastu balik rumah.

pegi cuci kereta kakak jap. nak harap dia, jgn harap. haha.
lepas zohor pegi rumah kak Anim. jumpa Syed Shafwan.
alhamdulillah baru je sampai Malaysia tgh hari td.
dari Alex, transit ke Kuwait, kemudian ke Malaysia.
then pegi rumah kak Nor dgn abg Haris. tgk anak sulung diorang.
comel2. haha. lepas Maghrib bertolak balik. singgah makan di Bangi.

malam tu sampai pukul berapa ntah. tutorial math menunggu.
so siapkan terus la sementara cuti ni. then baru la boleh tido.

follow update2 kawan2 kat Mesir. doa dipanjatkan selalu.

4 February 2011

pagi ni pegi Shah Alam. jumpa abg Nazri, Yam dgn Pak cik.
ayahanda ikut diorang. kitorang lepak kat Tesco. shopping la sgt.
tak buat pape pn. dh sejam baru gerak ke sana. ambik ayahanda.

nak balik dah. singgah makan. then pegi UIA Gombak.
solat Jumaat kat sana. pastu pegi rumah ayah chik jap.
ziarah. alhamdulillah ayah chik ok. semoga cepat sembuh.
kemduian balik rumah, rehat jap. lepas Maghrib ada majlis.
majlis baca Yaasin kat rumah adik abg Nazri. so pegi la.
dinner sekali kat sana. alhamdulillah. fuuh.

malam tu settlekan assignment 3 computer yang tertangguh.
siap separuh je. adeh. amende laa. takpe2. settled. tido.

proses membawa pelajar2 Mesir ke Jeddah dah start. alhamdulillah. :)

5 February 2011

tido lambat bangun lambat. biasa la kan.
bangun je terus buat computer project yang tak pernah sentuh pun.
next week presentation. bagus betul. huhu. buat punya buat. lunch.
lepas lunch buat lagi. fuuh. then rehat jap.

lepas Asar keluar ke Bagan Lalang. jauh bebeno rasa.
solat Maghrib kat sana. then pegi makan seafood. dinner.
erk. seafood. memandangkan perut tgh lapar.
makan sajaaa. kenyang. balik ke Nilai.

6 Februrary 2011

balik ke campus pagi tuu. fuuh.
study terus. buat tutorial chem sket.
sentuh jugak programming yang tak settle2 lagi nih. huhu.

tgh2 buat ada org call. eh eh. Muzzammil!
haha. alhamdulillah dah selamat sampai pagi tadi.
bagos2. siap la hang nanti. byk plan dah ni. haha.

tengah hari Akip ajak keluar. join je. jumpa dia kat masjid.
terus ke KL Sentral dari Universiti. hampeh lak. nak pegi TS.
cheh. so ktorg gerak dulu la ke sana. adeh.

baru teringat. 2.40pm. call beliau.
Syamim! dah sampai jugak. alhamdulillah. kat KLIA lagi.
bagus2. dah selamat 2 org nih. hehe.

sampai je ambik teksi. Jusco Bukit Raja. jumpa dia kat sana. ok laa.
sape lagi? dari Penang. nak jumpa kan. haa. sekali semua. haha.
makan kat McD. then tunggu Akip dgn budak tu datang.
serious takut dgn DSLR tu. dah macam pistol pulak. huhu.
pegi solat. jalan2 tawaf tempat tu. baru balik.


we're cool

ambik teksi ke seksyen 7. solat kat surau situ.
lepas tu ada cadangan nak pegi i-City pulak. adeh. takpe2.
layan je. masuk je la. mcm biasa. tapi sekarang sudah ada arcade.
3 token utk main. hampeh je. Snow walk pun kena RM25 sorang.
fuuh. takpe2. jalan je. dah puas ronda2 situ kitorang pun balik.


sudah berbayar sekarang

Khalid tetap Khalid


susah giler menatang nih. adeh.

dalam bas tak ramai orang pun. so sembang2 je la kat belakang.
walaupun loser mana ntah ada. gila betul mamat tu. hampeh.
naseb baik turun. kalau kena belasah dalam bas tu kang naya je.
sampai universiti. aku pun balik la. ikut jalan biasa.

sampai bilik sembang2 dgn Hafiz. mcm2 cite keluar. haha.
pegi tukar baju. solat. makan. pastu buat tutorial chem.
thanks to Dania. fuuh. siap pukul 2 pagi jugak la. tidoo.

******

wahai Azyan dan Lek2; sila la balik cepat2 ye. :P

yes. pray and pray. He knows what's the best for us.


yours truly,

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Truly Stars