Friday, January 28, 2011

Majlis Restu Ilmu



27 January 2011

Math quiz. Chemistry lab.
masa kelas computer melayan internet macam biasa dalam lab.
macam mana la nak faham array tu. aduhai.

malam tu ada program. semua committee digalakkan berpuasa.
petang tu pegi tolong Jazmi kat AMF. dgn budak2 lain.
angkut tikar dari KC sampai AMF. susun kerusi balik.
lari pulak pegi AC buat pengumuman untuk program malam ni.

lepas Maghrib turun AMF. ramai dah nak masuk.
ada apa? laa. tak tau lagi ke?

Majlis Restu Ilmu


jaga registration booth je. solat Maghrib. kak Sarah dgn Ilani take over.
lepas solat jaga balik. bukak puasa dgn roti dulu. layan je.
perempuan alhamdulillah ramai. lelaki ramai daftar tapi takde.
pelik. terlupa la kot. tak dgr pengumuman la kot.
nak buat camne kan. takpe laa.



lepas tu ada solat hajat berjemaah. then baru boleh makan.
makan ramai2 la. kitorang makan sambil jaga booth. haha.
Daeng dengan Amir pegi makan dgn VIP. ceh2.

solat Isya' berjemaah. kemudian ada bacaan Yaasin.
dengan lecturer2 sekali. lepas tu ada la ucapan daripada
advisor, Madam Fauziah. kemudian baru ada talk.
daripada Ustaz Syauqi. mengenai persediaan spiritual
and physical sebelum final exam. fuuh.
sudah menyebut tentang final. cuaakk.



lepas tu ada penyampaian hadiah untuk pelajar2 Dean's List.
ni daripada society PRESSS je. bukan CFS yang bagi.
hanya untuk pelajar bio science and physical science.
perempuan lagi ramai dari lelaki. adehh. takpe. sem 1. biasa laa.



kemudian majlis bersurai. overall alhamdulillah.
semua agenda berjalan lancar. fuuh.
memandangkan makanan2 untuk VIP tak habis lagi.
semua committee berkumpul beramai ramai di meja makan.
apa lagi? SERBUUU!



haha. tukang menghabiskan makanan.
tu pun ada je yang tapau bawak balik bilik.
aku dengan Hafiz tapau nasi ayam dua untuk Safwan dgn Dania.
air satu container pun bawak balik jugak. haha.

pukul 12 lebih sampai bilik. esok kelas pukul 10.
apa lagi. layan movie la. kebetulan ramai yang datang.
Hanis, Ahnaf, Nuzul join. pergh. best la. haha.

berbekalkan maggi dan air sirap baek punya.
makan sambil tengok movie. 3 movie straight.
pukul 5 baru tido. memang best. layann.

well, memang penat. tapi happy. enjoy je. haha.

******

aku belajar. aku sendiri rasa.
bila diberikan amanah, ambik dan jaga amanah tu dengan sebaik mungkin.
jika tidak yakin boleh menjaga amanah itu, maka jangan ambik


semua sudah bercakap pasal final. gulp!
bila nak revise? waaa~

yours truly,


No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Truly Stars