Sunday, January 30, 2011

End of January




28 January 2011

kelas math macam biasa. lepas solat Jumaat, free.
nak keluar mcm malas je. lagipun semua nak rehat.
Safwan dgn Hafiz kena pegi BTN. aku malam ada program.

sebelum Maghrib dah siap pack dah. lepas solat turun.
pegi makan dgn Hanis, Ahnaf, Nuzul. tiba2 Akip pesan barang.
so patah balik bilik ambik. solat Isya; baru turun dewan.

Religious Tolerance

diWAJIBkan untuk semua pelajar2 yang ambik
subject Religions in Malaysia. ada markah untuk kehadiran dan journal.
adeh. takpe la. lepas daftar, masuk duduk. forum bermula.


ini antara ahli2 panel yang hadir

Ustaz Haji Ayub tak datang. tapi ok laa.

sangat menarik forum ni. seriously. SANGAT.

kitorang sambil dengar, sambil salin points yang penting.
untuk jadi isi nak tulis journal nanti. kena hantar wo.

diorang walaupun mualaf tapi sangat HEBAT.
memang respect la sama diorang. tabik tabik.

ponts yang paling aku suka sepanjang forum ni

"Embracing Islam doesn't mean you're changing to Malay"

persepsi masyarakat kita. masuk Islam tak bermaksud tukar bangsa.
anda masih bangsa yang sama. family anda masih keluarga anda.
masih boleh mengamalkan budaya yang tidak bertentangan Islam.
boleh. semua tu boleh. tiada masalah.

"It's only the faith/akidah that change"

habis je forum ni ada la Q&A session. okay. dah habis. fuuh.
maka aku membawa segala barangan aku untuk keluar.
terus ikut route biasa. ambik taxi ke Midvalley.
sampai2 je diorang dah tunggu. Akip punya idea la ni.
nak enjoy lepas mid sem exam eh. hampeh. haha.

well, layan midnight. takde la ramai orang kan.
tapi ok laa. best jugak.

cerita gler panjang. sejuk gler dalam tu.
hampeh la ada part two pulak. adeh.

dah habis. turun bawah nak ambik bag dalam locker.
Carrefour dah tutup. baek punya. saspen habis.
at last ada jugak pintu yang tak kunci. haha.
naseb baik tak pecahkan pintu kat entrance dua tu.

habis. nak balik 2 choices. taxi atau jalan.
jalan sudaa. haha. lalu jalan biasa.
singgah makan kat kerinchi. 4am ++.
baru balik UM. tido.

29 January 2011


bangun pagi2. pegi mandi. Akip baru nak pack.
dia balik dgn Wani. naik bas kat Bukit Jalil.
so pagi tu ramai2 pegi sana. hantar diorang.
dalam pukul 12 lebih baru diorang naik.
dua2 balik kampung. dah cutii.

yang lagi dua ni tak nak balik pulak. haha.
takpe la. so diorang decide. Midvalley paling senang.
ada KTM. ceit2. takpe. tapi tapi. RAMAI giler kat sini.
yup. ada IT Fair. so memang sesak laa.


jumpa Areena dgn Syaza. kebetulan diorang pun ada.
terkejut eh? haha. takpe2. faham dah.


pegi tgk tiket. mak eh. dah masuk rondabout dah.
takpe laa. nak buatpe? main bowling la dulu.
best. tak kesah la. 3 org pun redah je. haha.

then jumpa Dausi and the gang. first time jumpa.
budak2 Sains Kuching yg lain jugak. ok laa.
makan kat Pizza. then pegi solat. fuuh.
naik atas tgk tiket. ok dah. beli 5. Ahnaf dgn Zul join.
tapi boleh pulak terlupa beli utk Dausi. adehh. sorry bro.


Ahnaf dgn Zul datang. layann. ok. serious slow.
tak faham btl la. adeh. takpe2. layan je.

solat Maghrib. then ke KTM straight.
teruskan perjalanan balik. thx, korang. :)

30 January 2011

bangun pagi2. buat journal utk RIM. lupa kang tak buat langsung pulak.
tgh hari tu ikut family ke Equatorial Bangi
lepas check in terus hantar aku ke KTM. teruskan perjalanan balik.
sampai je Midvalley cam awal lg. terus phone diambik.
hallo2 diorang. memandangkan last day before weekdays,
so orang makin kurang la. fuuh. beli tiket siap2.

dah prepare utk Chinese New Year dah diorang ni

sambil tunggu tu jalan2 la mcm biasa. main arcade.
masuk Toys R Us. best jugak. pegi Galaxy Light. menarik.
macam2 la. sampai la diorang datang. lepas solat baru masuk.


yup. lain dari cerita Melayu yang biasa. bgs la. credits.
sesiapa yang sakit jantung jangan berani2 tgk aaa.
yang normal sihat walafiat tu, ada berani? haha.

terus balik. ikut jalan biasa. alhamdulillah.
malam tu baca la sket2 Array yang 1 benda pun tak paham.
next week quiz la pe la. adehh.

******

next week adalah last week untuk class
yes yes yes. haha. excited la konon.
padahal final makin dekat. huhu.

orang lain cuti straight seminggu
kitorang start cuti CNY hari Khamis.
takpe. redha je laaa. huhu.

korang kat Mesir. setiap hari aku doakan korang :')

don't tell them about us; they'll know

yours truly,

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Truly Stars