Wednesday, December 29, 2010

Steamboat Buffet

20 December 2010

petang tu laptop buat hal. seyes. tiba2 je.
boleh on. but cannot get into the windows. hampeh.
data sume dalam uh. waaa. takkan nak reformat sume.
takpe2. esok pegi check.

mcm biasa je. malam tu ada sesi tandatangan semua player.
so semua player datang. ramai jgk. tak termasuk player2 yg training
ataupun yg tgh selection. lepas sesi tu, turun tgk player2 main kat bawah.
malam tak study? study je. tp lambat. baca sket2 je pun. kehkeh.

21 December 2010

Quiz Computer. adeh. layan sajaa.
lepas kelas terpaksa ambik laptop kat bilik.
sebelum Asar keluar. ke mana? Low Yat semestinya.
mau check laptop sayangku la. tiba2 tak sihat pulak.

sampai je terus pegi cari kedai2 yang boleh dipercayai.
aku tak bawa pape pun. warranty, resit ke pe sume takde.
beg laptop ada kat Aiman. Aiman pulak ada kelas. adeh.
so redah je la mana2 kedai pun. asalkan laptop aku ok.

aku sungguh la tak paham kenapa banyak kedai Pakistan kat sini
sume golongan diorang je yg nak repair2 nih. alahai.
harga pun bagi pelik2 je. RM80 la. RM150 la. mana satu nak caya.
cakap pun belit2. bukan aku perli diorg tak fasih BM.
tapi paham2 la kan. tak tau la diorg tau ke tak pe masalah laptop ni.

at last ada la kedai ni yg check. then aku dah tau problem dia.
tapi dia kata takleh buat la, masalah la. bla bla bla.
hampeh. aku repair kat Penang je la camtu. ceh.
then aku pegi solat Asar. turun bawah. rembat Cool Blog satu.
tunggu sampai Maghrib. solat siap2. baru gerak balik.

on the way gerak nampak bangunan sebelah. eh2. haha.
memandangkan masih awal, so jalan2 la jap kat sana.
jalan punya jalan tiba2 ternampak satu kedai. waaah.
yup. nampak. promoter tu promote punya la semangat.
aku pun tak tau camne automatik pegi la beli je. fuuh.
so nak tak nak bawak je la balik. redah KL dgn tu.

terus contact Akip. suruh dia turun jap. aku nak datang UM.
yes. aku sampai UM. terkojut Akip uh. aku dah agak dah.
dia kata malu la pe la. haha. hampeh. so bawak naik bilik.
then masa nak balik, Akip cakap pegi tasik jap. okeh.
ada orang tgh bersendirian kat situ. ish2. haish.
pegi jap. nak hujan. kena balik la. ambik teksi ke campus.

sampai2 je, dgn beg laptop masih digalas terus pegi meeting.
naseb baik belum start lagi. so go on sampai pukul brapa ntah.
lepas tu baru dinner. fuuh. ok la jugak kan. rest.

22 December 2010

Amir kata ada jersi2 murah kat Pertama Complex.
uih. mcm menarik. so nak cari la. aku dgn Hafiz plan baek punya.
kenapa nak cari jersi? mesti laaa. ini satu tugas.
semua manager diwajibkan cari sendiri jersi utk player2 masing.
hampeh. kalau kat Penang pun aku tak tau la kat mana ada
so dah tau ada kt KL. so pegi je laa.

keluar mcm biasa. naik KTM ke Bank Negara. berdua saja.
jalan2 di tgh KL. masuk Pertama. fuuh. byk oh kedai2.
kedai sukan byk. so masuk la kedai2 yg berpotensi.
ada yg murah tapi design tak best. ada yg design best tapi mahal.
ada yg design best, murah, tapi takde stok. mcm2 laa.
cari punya cari at last dapat la jugak 1 kedai nih.
Bangla jaga. layan mcm tak nak je. ceh. so takpe.
order dulu. tgk la camna. dia akan confirmkan.


Bangla tersebut. kehkeh

habis pencarian ktorg, rasa lapar la pulak. adeh.
around Masjid India ni ada apa eh. McD? boring.
Burger King pun takde. adeh. so masuk Sogo.
pegi food hall. laa. sume same je. adeh. so camne ek.
Nandos? redah je laa. lapar oh. sedap pun boleh la.
belanja Hafiz. sempena birthday dia la kan. kehkeh.

tak perlulah gambar ktorg makan 'berdua'

lepas makan, solat kat Masjid India. first time oh.
then terus ambik LRT balik. malam tu ada training volley.
so turun je la. budak2 perempuan pun ada skali.
budak2 ICT pun turun. so friendly dgn diorang.
pastu bg diorg friendly dgn team perempuan ktorg pulak.
ok la sume. habis je balik bilik. baru nak study.
kenapa? esok exam ohh. huhu.

23 December 2010


hari ni takde pape sgt. hari yg relax2 saja.
hari yg dimanfaatkan utk berehat. fuuh.

Mid Sem Exam : Computer 2

habis je igtkan nak berehat. tiba2 budak perempuan ajak training.
so terpaksa la panggil team budak laki sekali. turun je laa.
training sekali. main beberapa set. then nampak budak2 engine turun.
so mcm biasa friendly dgn diorang, budak perempuan balik dah.
alhamdulillah ktorg menang. kalahkan engine oh. haha.
tiba2 jadi cm King pulak. next team main. so 2nd game.
team mana. layan je la. main2. menang lagi.
3rd game. budak engine masuk balik. sume player dah penat je.
so ok la. kalah. then sume balik bilik masing2. fuuh.

aku sampai bilik. pegi bilik Hanis. bawak Maggi skali.
makan sambil tgk movie. wahaha. mentang2 la dah habis exam.
3 pagi baru tido. fuuh.

24 December 2010

bangun lewat. mak eh. Hanis sah2 kantoi kelas pagi dia.
siap2 sume. pukul 10 lebih dah baru nak gerak ke kelas.
naseb baik cikgu Hamidah baik orgnya. eceh. fuuh.

lepas kelas je aku terus siap2. pack beg utk balik.
pegi masjid Ar-Rahman lagi. jumpa Akip kat sana.
pass bag aku sume. kena bergerak ke Pertama balik.
mamat Bangla tu hampeh tak contact2 pun. ceh.
sampai2 sana je terus pegi kedai tuh. eh2. org Melayu pulak jaga.
terkojut org tu ble tau aku dtg nk ambik tempahan.
Bangla tersebut dipanggil, kena marah. dah agak dah. hampeh.
at last bila check balik, takde stok. ceit. baik takyah datang. huhu.

terus ambik LRT ke Bandar Tasik Selatan. tukar KTM ke Serdang.
malam ni ada projek baik punya. dgn budak2 group sem lepas.
5pm dah sampai kat sana. adeh. awal sgt la pulak.
hujan lebat. Hanis suruh jalan2 kat Mines. chantekk.
so jalan je la. on the way tu nampak kedai baju. masuk jap.
bincang2. bla bla. harga murah. bagus2. design kureng sket.
service sume ada. so layan je la. tempah. deposit paid.
nanti mintak tolong Hanis ambikkan. blh kn? kehkeh

sebelum maghrib Hanis ambik. hantar adik beliau ke Putrajaya.
ktorang gerak sekali dgn Alif dan Safwan.
pegi masjid UPM. Maghrib kat sana. jumpa rombongan lain.
Mus, Nuzul, Ahnaf dan Fahmi. straight ke MAEPS.

ada apa? ada laaa. makan2 sket. jamuan aaa. tp bayar sendiri.
haha. sempena cuti Mid Sem nih. cam reunion la pulak.
tapi Farhan lak takleh ikut. huhu. takpe la. takde rezeki.

Steamboat Buffet
Restoran@MAEPS


ini sume idea Hanis. dia yg bawak. fuuh.
harga berpatutan la. okeh je. suasana best.
ktorg dah reserved utk 8 orang. so meja dah ada.
mcm2 ada kat sini. bukan steamboat je.
ice cream, ABC, salad, sayur sume ada jugak

tentatif malam tu makan je la. best oohh. tak caya? tgk ini.

Steamboat Buffet

ambik jangan tak ambik

macam2 jenis ada woo

ini sebelum makan

makan2. fuuh. layan~

panas2 marii.

rebus. rendam.

baek punyaaa~

itu lepas makan
wahaha

kenyang oh. tak terkata. haha. maka bergerak pulang lah.
Mus ke Seremban. Safwan, Fahmi ikut Hanis.
ktorg dari KTM Serdang. aku ke UM. Nuzul, Alif ke campus.
Ahnaf ke KL Sentral. ada program lain pulak.

sampai je dah pening. ni mungkin sebab pekena teh tarik kot.
haha. igtkn nak terus terlentang. tapi bila jumpa Akip, hmm. keh2.
sembang2, gelak2. layan movie dgn dak2 lain. order nasi lemak.
ada org nak keluar. sementara tunggu tu aku dah biol dah. adeh.
selsema la pulak. redah hujan punya pasal la kot. huhu.
so tido je dulu. pastu Akip kejut. nasi lemak dah sampai.
tibai. walaupun dah kenyang. hehe. settle. sembang2. tido.

25 December 2010

bangun pagi. hmph. Akip ni. nak pegi lepas Subuh la konon.
ceh. sian budak tu dah tunggu kat bawah. siap2 sume.
dah la mintak tolong dia. ish2. mandi2 siap dah. turun.

Akip punya idea. nak mintak tolong Nisa. adeh. kantoi pulak nnt.
so plan diatur. baek punya. Akip menjalankan dgn penuh dedikasi.
aku pulak buat muka selamba. so plan berjalan dgn baik. bagus!

diorang ke Shah Alam. aku teruskan perjalanan ke LCCT.
menaiki SkyBus. sejam lepas tu baru sampai sana.
sampai2 je Akip call. uih. diorg pun dah sampai.
okeh2. plan dijalankan. bagos2.

yup. true. he's for you.
i hope you like it. :)

sampai je terus check in. luggage.
okeh. masuk gate. tunggu je laa.
1.35pm berlepas ke Penang.

******

Mid Sem holiday!!
ok la tu kan.

walaupun seminggu.
walaupun ada tutorial yg perlu disiapkan.
walaupun kena prepare utk presentation nanti.
walaupun ada hal2 lain yg kena settlekan:
laptop; bank; stuff; mcm2 laa.

ok la tu kannn.

ai wa tsukamikakete itsumo

yours truly,

6 comments:

Fara 'Azura said...

he's sooo cuteee! haha :D

Akif said...

he is. :)

Fara 'Azura said...

mcm tuan dy.

eh2! :P

Akif said...

tolong sket laaa.

icha said...

why 'he'?
haha..
*wondering*

Akif said...

lelaki pe. bese laa.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Truly Stars