Tuesday, July 27, 2010

July Activities

16 July 2010

kerana setelah ptg smlm ktorg trpksa keluar dr campus jap utk ke KL Sentral.
nk ambk kwn tersyg kt sana. hampeh ko, Syamim. sekali dia nk melawat UIA la. haha. so hari ni lps solat Jumaat ktorg terus bergerak ke Midvalley. tujuan - membuang masa, tenaga dan lain2 kerana utk melepaskan tension. kt sne ternampak la sorg rakan knon nk beli tiket skali. rupa2nya ehem2. haha. ye la ko eh.

bersantai di musolla CS

Despicable Me. sgt touching weh. kena tgk. rugi tol bkn dlm 3D; bak kata Daeng.
pegi makan Domino sket. Syamim lps Maghrib terus pulang ke rumah.
aku, Hafiz dan Daeng perlu meneruskan perjalanan kt Midvalley nih sbb UIA kna
msuk sblm pkul 10. haha. berjalan smbl Daeng msk2 ke kedai2 yg ktorg x biase msk.
butik2 wo. tkt aku melihatkan harganya. huhu. lps Isyak ktorg pn plg la.


snap in Domino's

seyes berat!

17 July 2010

bgn pagi2, wtpe lg? study la. oleh kerana midsem exam dh nk dekat. buat tutorial math uh smpai zohor. pastu cm boring plk. no Akif didail lalu aku berkata, "I'm coming"
aku pegi UM sorg2 oleh kerana Hafiz bersama parents beliau.
jmpa Akif kt DTC. pegi potong rambut jap. pastu ktorg pegi KL Sentral.
Akif nak pegi ambk tiket blk ke kampung. best gler dpt cuti seminggu. huhu.
then dia plg ke campus oleh kerana tutorial beliau yg berlambak.
aku terus ke Midvalley sekali lg. ada urusan sket.

jumpa diorg. haha. gler btl la. Midvalley lg. mmg takde plan pn. ttbe je buat kputusan nk dtg. haha. jumpa bdk 2 org uh. oleh kerana xtau nk wtpe, ktorg pn pegi la arcade.
Lek2 menjadi pasanganku utk main tembak2. mmg terbaek ah. haha.
then hbs satu Midvalley ktorg 3 tawaf. lps Isyak mereka pulang.
aku meneruskan perjalanan ke UM pd mlm itu. ada event kata Akif. dpt la jgk tgk dak2 UM jamming sket. show mcm2. haha. dasat ah. mlm 2 mmg terlentang la aku kt blik Akif. huhu.
malam tu jgk teman Akif study dgn cikgu Yanie. adeh. bdk UM sgt ksian la.

MPMISJ

3rd place futsal

18 July 2010

pagi2 sudah terbangun utk berpatah blk ke UIA. tutorial perlu disiapkan sepenuhnya. maka bertapa la aku dpn meja 2 buat tutorial. hbs lps zohor, mmg aku terlentang lg. niat di hati nk pegi Midvalley. tgk dia yg ntah selamat atau tak. entah ok atau tak. naseb baik la report yg diteriam lps tu baik. huhu. risau la. mlm tu aku ikut Hanis pegi majlis ta'alim. ustaz tu bkk Risalah Tauhid la. fuuh. bygkn dlm lecture hall tu semua yg dtg pakai jubah, serban, baju melayu. aku sorg je lepak hbs pakai t-shirt round neck. tp ok la. at least aku bkn sekular. kn? kn? nak belajar ilmu jgk pe salahnya. hehe.

Ta'alim Risalah Tauhid - LHB

23 July 2010
pagi ada exam Math I. jgn tnya ssh ke senang. sbb hanya org yg buat saje yg tw. huhu.
lepas Jumaat bergerak ke SS2. sekali kad matrik buat hal da. masa ni jgk la aku ada msa nk pegi centre Bank Muamalat tu. sampai sana bncg2 sket dgn abg kaunter tu. ada msalah la plk. bkk akaun baru bla3. naseb baik la abg kaunter tu sempoi hbs. blk ke UIA petang jgk la. fuuh. penat2. mlm 2 study utk paper esok.

24 July 2010

paper hari ni - Bhasa Arab & Physics I. lps paper aku dgn Hafiz terus bergerak ke Midvalley. suervey2 barang yg nk dibeli. lepak MPH jap. rembat la satu bku : Terasing - Hilal Asyraf. dan smestinya - arcade; tmpt kegemaran. hahaha. lps Maghrib bergerak ke Petaling Street. tgk2 barang kt sana. iman tercabar oh. dan keran itu hbs la jgk duit aku. huhu. terkandas. no Syamim didail. "weh. tumpang rumah ko blh? terkandas nih" LRT menuju ke Wangsa Maju. naseb baik la ada member. haha. maka di situ la kami berteduh utk 1 malam. pergh.

25 July 2010

bgun pagi2 jgk. bergerak ke Low Yat tanpa sebarang breakfast. sampai kt stesen Hang Tuah tu, trun terus rembat Revive dan roti vanilla satu. fuuh. isi perut sket. teruskan. survey laptop. semua booth ktorg redah. Toshiba, Lenovo, Asus, Acer, Sony, Dell, Hp. tiada yg tertinggal. setelah berpuas hati ktorg pn bergerak ke KL Sentral. singgah kt Midvalley jap. beli jgk idaman hati kt Adidas. hrp2 berbaloi la. huhu. blk ke UIA mcm biasa - terlentang. mlm baru igt ktorg tak mkn sepanjang hari. order kt cafe AC. mak eh. lmbt la plk sbb byk order. sabar2. sekali dpt terus ktorg ngap tak tgk org. haha. mlm tdo dgn kekenyangan.

******

aku pn xtau npe. 2 mggu skali skrg update. mkn bz? assignment berlambak? xde la sgt. tp ntah. sbb aku xde laptop lg kot. bila aku nk ada laptop? bila nk ada broadband? hehe.
hjung mggu ni sudah ada program. Sabtu program yg sgt besar. ade cm reunion la plk. nk buat bg gempak la konon. haha. Ahad semstinya bermandi manda bersama rakan group terchenta. di mana? nantikan post seterusnya. haha.
dgr cite PC Fair mggu dpn kt KLCC. *wink wink*

yours truly,

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Truly Stars