Sunday, May 9, 2010

EPL 2010 Winner - Chelsea

seperti tajuk di atas. aku agak korang dh blh tau entry ni psl apa kn?

9 Mei 2010. 10.50 mlm. kunci kereta dicapai. ambk keta trus ke kedai berdekatan - Kampungku. game nak start dah. final game dlm English Premier League 2010. semestinya perlawanan tumpuan pada malam itu - Chelsea VS Wigan Athletic.
dlm pukul 11 malam - kick off.

ditemani dua gelas air; teh ais dan teh o ais limau; maka bertapa la aku kat depan tv tu. ttbe Red dtg join sekali. dah lama tak jumpa Red. dia pn pegi matriks dah hari ni. Matrikulasi Penang. sama dgn Kamarul dan mgkn jgk Aznil. ramai la kawan2 aku yg dh further. huhu. takpe. all the best, guys.

pada malam itu, pengulas perlawanan tak rasmi semestinya aku dgn Akif. wahaha. sms je sepanjang game. mmg gempak habis la game nih. 1st half Chelsea lead 2 goals. muka Drogba bengang je sebab tak dpt ambk 1st penalti. gigit jari je beliau. haha.

Chelsea VS Wigan
8 - 0


1st goal - Anelka; 06'

2nd goal - Lampard; 32' (Penalti)

3rd goal - Kalou; 54'

4th goal - Anelka; 57'

5th goal - Drogba; 63'

6th goal - Drogba; 68' (Penalti)

7th goal - Drogba; 80'

8th goal - Ashley Cole; 90'

2nd half Chelsea tambah lg 6 gol. Drogba yg mulanya muka masam akhirnya bertukar manis. mana taknya; 3 gol berhabuk! terus jd hatrick. straight naik jd top scorer meninggalkan Rooney 3 gol di belakang. haha. nak tgk highlight? click here.

habis je game terus masuk sms drp Akif, Muzzammil dgn Naif Hanis.
dua org peminat Chelsea tegar kat KKJ.
dgn diorg la selalu berdebat dgn peminat club lain.
dgn diorg la selalu layan game Chelsea kt warung sebelah.
dgn diorg jgk la selalu share info psl game Chelsea.
antara lain muslimat KKJ yg minat Chelsea yg aku tau - Lia, Pia, Amalina.
terbaekk ah Chelsea! bak kata Muzzammil; tak sia-sia beli jersi. wahaha.
so sesape nk join ktorg, sila la tag di sini.

ini baru org ckp menang besar punyee. walaupn MU menang 4-0 tapi ttp tak mampu nak ubahkan kedudukan. takpe la. bukan rezeki MU thn ni. Rooney pn tak dpt top scorer. so kpd other team fans, aku tak nak comment pape. aku nak gelak blh? wahaha.

so here's the celebration. Chelsea - Winner of English Premier League 2010!


so next? FA Cup. ;)
go Blues!

yours truly,

6 comments:

nAzmiN said...

hahah!manU ttp terhebatt!

Akif said...

MU? adeh

mimi ; munir said...

congrates for ur da blues yea ~

Akif said...

thx, mimi ;P

MC said...

haha power blog ko akif...
anyway ak penyokong chelsea...yahoo!
(dari kwan lame ang, e.k)

Akif said...

la. ko pn? haha. bgos2. chelsea!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Truly Stars