Monday, May 3, 2010

Battle Of The Year


first of all, congrats to all who got their UPU.
make your very best choice. all the best to you, guys.
kepada mereka yg tak dapat. jgn risau. Allah knows better.
ada rezeki masing2. insyaAllah. ;)
may Allah bless. for me. alhamdulillah.


orang lain tgh sibuk2 check UPU;
fikir pasal mana nak further study;
aku boleh plk pegi buat cuti-cuti Malaysia;
kat umah lepak habis pulak tu. huhu.

ok. currently reading this.

Versus - Hlovate

sambungan ataupun rentetan daripada Ked's Story - Hlovate dalam novel Pelangi.
sebab kakak aku baru cuti. oleh kerana novel ni ada kat dia.
so lepas dia balik umah baru dpt.
maka sekarang la baru aku dapat baca. huhu.
tapi takpe. janji dapat baca. alhamdulillah. hehe.

aku sangat impressed dgn ....apa eh; blh dikatakan info? ataupun knowledge?
macam tu la lebih kurang; yg ada dalam novel ni.
salah satu yg menarik minat aku adalah cerita pasal
Ked Flop; Minn Edina dgn Che' E yg minat dgn BOTY. haha.

well, aku pun bukan selalu layan BOTY. tapi memang layan la jgk kalau tengok the crews battle. aku memang tak sangka Hlovate pun layan breakdancing.
siap tau lg crews yg selalu top dalam BOTY ni. haha.
mungkin beliau tak layan tapi dasat la boleh tau pasal semua ni.
salute to you, Hlovate! ;)

aku pun tak igt sangat sebenarnya nama2 crews yg femes dalam BOTY.
tapi ni antara yg aku tau la.

Gamblerz Crew - South Korea

Last For One - South Korea

Vogabonds - France

Teamwork Is Perfect (T.I.P.) - South Korea

dan ini jgk la antara yg disebutkan dalam Versus. Hlovate pun penah tgk diorg
break the ground rupanya. so impressive. haha.

for me, aku kenal Gamblerz Crew. memang femes la dlm dunia B-Boy. kalau tak silap diorg menang BOTY 2009. kalahkan Top 9 - Russia masa final. selalu je dgr pasal diorg.


T.I.P. memang aku kenal. penah datang Malaysia. penah jejak Penang.
hari tu diorg buat demo kat Queensbay Mall. kebetulan aku ada.
siap rakam lagi. tapi malas la nak upload sini.
aku suka BBoy Snake. gila lentok badan habis. flexible!

T.I.P. in Penang!

pape hal pun main point aku kat sini aku salute Hlovate!
tak sangka dia pun layan crews sume ni. aku btl2 tak sangka.
siap tau pasal powermoves, flips, spins, freezes. haha.
it's all about streets game, dude. chaiyok, Hlovate! ;)

aku baru baca Versus separuh. hehe.
semangat nak habsikan nih. go go.


yours truly,

11 comments:

khaliesah said...

vs plg best kot

weh upu dpt mn?

malyna said...

wah, akif lyn novel jugak? huhu
dga cite versus tu bess. takde kesempatan lagi nak beli. huhu

Akif said...

khales - ye eh? aku x bce hbs lg. huhu. aku UIA. ko?

malyna - mcm2 novel cinta x cinta telahku layan. haha. beli2. best.

luvly mya said...

cepat abiskan versus..lagi habis
haha,,saya taktau lgsung about BOTY ni and really salute ah kat hlovate.kalau die tak layan pun research mendalam ah ;)

Akif said...

tau xpe. rsenya mmg byk la die buat research psl bdk2 street nih. terbaekk. haha. ye ye. hbskn cpt nih.

fye said...

haha memang gempak do.


n sgt pleq sebab byk gile belog dok review versus. kahkah

♫ ♥ farah ada ♫ ♥ said...

oke. betul2 jeles ni.
btul ckp fye. rmai blogger asyek ckp sal versus.

sugar2 kapas strawberry said...

blom bc lg cite ni..huhu
ketinggalan btol la ;(

Akif said...

fye - 2 la psl. aku plek gak. haha.

farah - jeles? ko blm bce ke? haha

sugar2 - takpe2. ade mse lg blh bce. :P

Nurhan said...

sy juge sedang bace.
versus.haha
hlovate=best.
*thumbs up for hlovate.

Akif said...

sama la kita. yup2. 5 stars rating. :P

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Truly Stars