Monday, April 5, 2010

Arwah Dihina

Assalamualaikum


Susah la bila budak bawah umur di benarkan main sosial network tanpa parent guide ni.

Korang tahu kan, berpuluh-puluh isu dah masuk mahkamah, media dan report polis hanya di sebabkan Facebook.

Dan yang terbaru, Sorang budak Kuantan (Oh shit, memalukan kampung aku) yang rasa dirinya dah cukup pandai bila mengutuk Arwah Din Beramboi di dalam Facebook dan Myspacenya. Agak cari pasal la budak kecik ni.

Dan, kekurangan ajar dia tu dah dapat balasan bila wujudnya group "Kami Benci RAFIQIN DARWISY mengutuk kematian DIN BERAMBOI" Group ni, dalam masa kurang satu jam dah cecah seribu orang. Dan, kurang dari 12jam, group ni dah cecah 15 ribu ahli.




Tak boleh blah bila dia cakap
"Aku adalah malaikat yang diupah oleh Tuhan" Wt-.
Tah apa yang 'Tuhan' dia bayar aku pun tak tahu.

Korang boleh baca comment Myspace nya di sini. Agak stylo la dia punya ruangan comment Myspace. Dah jadi macam Twitter dah. Asal refresh je, mesti akan ada comment baru.


Dan yang paling gila-gila menghina, budak Rafiqin Darwisy ni boleh pula kata "Ingit melihat video jenazah (Arwah) Din Beramboi? Open this link." Dan link yang di nyatakan adalah 89.com which is website lucah atau pun lebih di kenali dengan website blue. Bayangkan, dia umur 13 tahun tapi dah tahu pasal website lucah. Aku yang 20an ni pun tak pernah tengok benda-benda lucah ni. Korang aku tak tahu la tengok sejak bila. Eish.




ok. Abg Arep yg bgtau aku.
so ini pe yg aku ambk drp satu blog.
sekadar utk renungan bersama.
nk baca lbh lanjut click la sini.
Al-Fatihah

2 la yg risau sgt bila bdk bwh umur main tenet nih.
tekejut jgk ble bce ni.
aku pn xtw la nk kte apa lg. hmm.
fikir2 la sndri eh.

yours truly,

13 comments:

adobemujahidcs3 said...

cheh...ak igt ko yg tulis sumer nie....

sarah iman said...

no matter how bad the person
dah mati, lupakan jer la.
itu urusan dia dgn Allah
siapalah kita nak judge

nawal said...

begokss.

carik publisiti yg takde harge.

Akif said...

aiman - bkn aku ar.

sari - yup. btl.

nawal - tpat skali. bdk bwh umo la ktekn.

khaliesah said...

aku dah tgk ms dye.
hebat gle org komen dye.
baahahaha.
lawak pulak bace.

Akif said...

ye ke? aku x snggup bkk ar. tkut plk. haha.

Sesumpah said...

saje jeh dia nak publisiti murahan. haa kan da dapat, siap dalam blog lagi org cter pasal dia. tahniah la haha

Akif said...

rsenya satu dunia internet cte psl bdk ni. smpai ade fan club kt fb. dasat tu. haha.

saya;mer said...

**terkedu**

Lil' Caliph said...

cam xcaye dye muda lagi.
kecik2 da reti.
haih.

luvly mya said...

patut mcm penah baca ayat2 nie..haha..anyway budak tue memang tak patut..baru 14 tahun..hesh..ape nak jadi tah..

Akif said...

haha. xleh nk ckp pape la. manusia ni mcm2. plek an. huhu.

zieka said...

ad0yai,
mmg memalukan,
da la kat kg. ak gak,
kal0 ak kenal dak ni,
siap ar dye..
mulut tab0le blaa,
bru f2...huish!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Truly Stars