Sunday, January 25, 2015

USM Sem 5


salam semua. takde pape sangat pun nak update. just nak save semua memories untuk sem 5 kat USM ni. memang la final year kan tapi rasanya macam banyak sangat je kenangan untuk sem ni. Weee.

14 September 2014 - Idea gila bebudak ni ajak pegi mandi kolam air panas kat Ulu Legong pukul 12 malam. Maka kami pun lepak la sana. Subuh baru sampai balik USM. Best jugak la. Release stress. Hehe.

4 Oktober 2014 - bersama dua budak orang ni pegi jadi referee volleyball kat Dalat International School. Pakai hentam je pegi last minute. Tapi lumayan beb. Naseb baik la ada dua orang mangkuk ni. Haha. Best best. 


1 - 8 November 2014 - team volleyball MASUM USM berentap di UMT. Walaupun tak menang tapi pengalaman beb. Memang best tengok orang orang hebat main. Jyeahhh.

sepanjang sem ni rasa maca banyak je join game futsal dengan Lutut Longgar FC ni. dan alhamduulillah selalu je sampai semi final tapi takde rezeki. haha takpe next sem kita try lagi. Poommm!

10 - 12 Disember 2014 - ada hamba Allah yang risaukan aku sampai bagi notes ni dan juga donut Jco. Letak kat kereta je. Semoga Allah rahmati beliau di atas budi baik beliau ini. Aminn.
19 Disember 2014 - Tengok Hobbit dengan Naqib. Gila dah setahun asyik meroyan kat aku nak tengok Hobbit tak habis habis. Akhirnya penantian berakhir. Haha.
22 Disember 2014 - celebrate birthday budak sorang ni kat Adam's Kitchen. Biasa la budak budak. Tapi tetap kena prank. Jangan risau. Haha. Happy birthday, Shiro.

2 Januari 2015 - Seoul Garden bersama Titans untuk celebrate 3rd anniversary Flying Titans. Tahun ni ramai yang join. Best gilaaa. Dah 3 tahun rupanya bebudak Titans ni. Terharuuu..
10 Januari 2015 - BBQ bersama semua Titans. kami bertambah ramai dan aku rasa syukur gila dapat family ni kat sini. Serius tak tipu. Sayang gila kat dorang nih. 

dan banyak lagi aktiviti lain yang aku buat kat USM ni. dan serius kebanyakannya pun dengan bebudak Titans. gila tak sayang dorang. aku ada semua abang, kakak dan adik beradik dalam family ni. ni bila budak baru masuk lagi la dapat ramai adik adik baru. diorang semua pun baik baik je. hmmm final year beb. next sem dah final sem. harapnya semua okay jela kot. kan? aminnn.

yours truly,

Sunday, January 18, 2015

Kenapa Single, Bro?


Salam semua. Entah kenapa tetiba rasa nak tulis je walaupun tahu takde sape pun yang baca. Haha. Mungkin sebab terlebih rajin malam ni entah kenapa. So takpela. Hentam saje la ye. 

"Mungkin kau single sampai sekarang pun sebab nak jaga hati orang lain"

Bila dengar ayat ni aku pun mula terfikir. Mungkin betul jugak apa yang orang kata. Hidup single ni tak semestinya sebab takde orang nak atau kau tak laku. Tak semestinya sebab kau tak hensem, tak kaya, tak pandai, takde orang suka kau. Mungkin la sebab kau ni jenis memilih sangat. Atau jenis yang memang tak suka ada pasangan sebab malas nak fikir lagi. Tu terpulang la kan. Tapi ada ke orang single sebab nak jaga hati orang lain?

Based on apa yang aku tahu la kan, benda camni maybe terjadi bila kawan kau sendiri yang suka kau. Kawan kau tu pulak memang rapat dengan kau. Memang dah setiap hari akan jumpa dia. Faham tak? Okay cuba bayangkan. Tetiba kau dapat tau yang kawan sekelas kau yang memang setiap hari akan jumpa, dan setiap hari akan sembang, makan sesama, study sesama semua tu, sebenarnya suka dan simpan perasaan kat kau. Padahal masa tu kau takde rasa suka ke pape pun kat dia. Dan masa tu jugak kau memang single dan malas lagi nak fikir pasal hal perasaan semua ni. Apa yang kau rasa bila kawan sendiri suka kau padahal kau takde pun rasa suka yang special kat dia?


Kau sendiri mungkin taktau nak buatpe. Takkan nak suka balik padahal memang hati kau taknak. Takkan tak layan pulak padahal sebelum ni setiap hari korang okay je spend time sama sama. Kau nak jaga hati dia tapi pada masa yang sama kau takleh terima dia lebih dari kawan dan kau taknak dia kecewa atau sedih. Kawan rapat sendiri kan. Complicated jugak la sebenarnya. So apa yang patut kau buat? Sampai kau sendiri rasa bersalah kalau nak suka sesape pun masa tu. Sebab takut kawan sendiri terasa atau kecewa. Kenapa kau boleh suka orang lain padahal kawan kau yang kau lagi rapat yang suka kau ni, kau taknak pulak. Memang. Sebenarnya tu la kepedihan friendzone. Tapi memang perasaan takleh nak paksa kan. 

Jadi kau decide untuk stay single. Yup - sebab nak jaga hati kawan kau. Taknak dia sedih atau kecewa bila nampak kau dengan orang lain. Jadi mungkin sebab tu la sesetengah orang stay single sampai sekarang. Walaupun sebenarnya ramai je orang suka dia. Tapi dia just tak sanggup tengok kawan sendiri sedih. Mungkin satu hari nanti dia dapat jugak la jumpa orang yang boleh hilangkan perasaan bersalah ni. Orang yang buat dia lebih fikir penting jugak sebenarnya kebahagiaan diri sendiri.

p/s: kak Linda cakap orang yang tulis blog ni kadang kadang sebab diorang rasa sunyi. Dah single mau tak rasa sunyi ke woi? Haha. Ok takde kaitan dengan post di atas. 

yours truly,

Saturday, July 26, 2014

USM Sem 4


salam semua. serius lama gila tak update blog. 5 bulan? gilak ah. 
sebab busy? yela kot. satu sem wo tak update blog. penah je teringin nak update.
tapi ada je benda yang menghalang. pastu malas la apa la. macam macam.
alaa macam la ada orang baca lagi blog ni. tak kisah la. just nak summarize apa yang jadi sem 4 aku kat USM ni. banyak jugak la yang jadi. baru satu sem. setahun laaagi la macam macam jadi. tapi ni lebih kurang jela ye. sem 4 aku kat USM begini la gayanya. 

2 Mac 2014 - sejarah tercipta apabila team bola tampar Tekun berjaya merampas pingat emas daripada team Kejut. haha. alhamdulillah. usaha berhasil. such a great team. really. such an honour to play with you guys. thanks. ^^ #TeamTekun #FlyingTitans

22 Mac 2014 - Kejohanan Bola Tampar Persatuan Sains Fizik. entah macam mana la boleh keluar idea gila jadi pengarah tournament ni. tapi boleh jalan pulak tu. pakai hentam jela. kenangan yang best jugak la. thanks semua. #PSF2014

apa pengarah takleh join tournament ke apa? haha. alhamdulillah boleh la dapat perak. kalah dengan Semarak VC dan akan dibalas kemudian. wahaha. main pun pakai codak je teammate tapi ada la jugak rezeki menang. fuuh. #FlyingTitans



24 April 2014 - rutin biasa setiap tahun. Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur di PWTC bersama teman yang tetap setia - Akip. borong habis macam macam buku. wakaka.

25 April 2014 - pegi jumpa Tiah siap main Escape Room dan dibelanja IKEA. woi lama gila tak jumpa. gila tak rindu zaman CFS dulu. zaman baru nak kenal dunia nak kenal orang. zaman semua sekepala buat apa benda semua sekali. best la.

asyik enjoy je. nah cerita pasal study pulak. aku rasa ni je yang best pasal study. Dr Shahrom suruh beli sendiri barang barang electronics dan buat satu projek guna sensor yang dia cakap. team aku dapat LDR. maka ini la hasilnya. orait jugak la. video pun best. kehkeh.

11 Mei 2014 - Temasya Olahraga Tahunan USM. tahun kedua join boleh la tau sikit sikit. taktau la nak cakap macam mana. tapi bila kau kerja dengan orang yang kau suka dan kau tau dorang boleh buat kerja, serius kau happy. a great team. nice memory. #TOT14

25 May 2014 - 2NE1 AON World Tour in Malaysia. salah satu wishlist tercapai. tengok 2NE1 perform live depan mata woi. fuuh. memang gempak. tiket dapat last minute pakai suka hati je gamble. haha. kenangan yang takkan dilupakan. 
21 Jun 2014 - Kejohanan Bola Tampar ECVC kat UiTM Penang. ni pun pakai codak je takde training pun. orait jugak la untuk exposure. dan paling best sebab misi balas dendam kat Semarak VC berjaya! wakakaka.

23 Jun 2014 - snorkeling kat Pulau Payar bersama kawan kawan. masa exam pun kisah apa. selagi ada gap, masa tu la nak release tension untuk next paper yang akan datang. haha. tapi best la. tenang je. serius lawa. Subhanallah. 

so tu jela secara keseluruhan sem 4 aku kat sini. macam macam lagi la tapi tak sempat kot nk cerita semua. haha. takpela. kita tengok sem depan macam mana pulak ye. tapi aku rasa sem depan macam banyak je yang berubah. tapi apa yang berubah tu? entah la. perasaan je kot. takpela. jumpa lagi next post ye ^^

yours truly,


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Truly Stars